ANKARA (AA) - Başkentte çaldıkları para ve altınları paylaşmakta anlaşmazlığa düşen suç örgütü üyelerinin, para ve altınların büyük bölümünü alıp kaçan çete üyesinin ailesini gasbettiği, kız kardeşine tecavüz teşebbüsünde bulunduğu, arkadaşını ise darbettiği ileri sürüldü. 

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Aydınlıkevler İlçesi Uzayan Sokak'taki bir kuyumcudan 8 Kasım 2014'te  4 kilogram altın ile 30 bin lira paranın çalınmasının ardından Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği ekipleri teknik ve fiziki çalışma başlattı. 

Altı aylık çalışmalar sonucunda, lüks ve plakasız bir jiple, kar maskeli ve silahlı 5 kişinin kuyumcuya geldiği, güvenlik görevlisi K.M'yi bacağından silahla yaraladıktan sonra altınları ve parayı alarak kaçtığı belirlendi.

 Olaydan sonra çalınan para ve altınların paylaşımı konusunda anlaşmazlık çıkınca şüphelilerden S.Y, para ve altınların büyük bir kısmıyla kaçtı. Suç örgütü üyeleri, para ve altının yerini öğrenmek amacıyla S.Y'nin arkadaşı B.A'yı kaçırarak darbetti.  B.A'dan altınların yerini öğrenemeyen çete üyeleri,  S.Y'nin ailesini tehit etti ve ikamet ettiği eve ateş açtı. 

Antalya'da saklandıkları belirlenen şüpheliler, tüm girişimleri sonuçsuz kalınca, bu kez S.Y'nin evine polis kıyafetleri ile girdi. S.Y'nin babası, annesi ve iki kız kardeşini ormanlık araziye götüren şüpheliler, ailenin cep telefonlarını ve ziynet eşyalarını gasbetti. Mağdurlara elektroşok cihazıyla işkence de yapan şüphelilerden biri, S.Y'nin kız kardeşine tecavüz girişiminde bulundu. Şüpheliler, S.Y'nin ailesinden ikamet ettikleri evin anahtarını aldı ve evdeki değerli eşyalarını çaldı.  

- 4 ilde 13 adrese eş zamanlı operasyon

Kimlikleri belirlenen örgüt üyelerine yönelik Ankara, Kayseri, Antalya ve Muğla'da 13 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. 

Kuyumcu gasbında kullanıldığı tespit edilen lüks jip üzerindeki sahte plakayla Antalya'da ele geçirildi. Araçta yapılan aramada, bir Kalaşnikof silah, tabanca ve 2 pompalı tüfek, bu silahlara ait çok sayıda fişek, olayda kullanılan kar maskeleri ve ormana götürdükleri aileden gasbedilen cep telefonları bulundu. 

Operasyonda suç örgütü elebaşıları Ferdi B. ile Şahin G'nin de aralarında bulunduğu şüpheliler B.K, O.Y, M.N, E.A, M.B, Z.G, M.Ş, E.E, S.Y, C.O, R.G.K, M.C.G, S.G. ve B.G, gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerindeki aramalarda ise olayda kullandıkları polis kıyafetleri ile elektroşok cihazları ele geçirildi.

- Şüphelilerin karıştığı diğer olaylar

Soruşturmada, şüphelilerin daha önce Çankaya Yıldızevler Mahallesi'nde bulunan bir restorandan çıkarken ve Bahçelievler'de bir bar önünde etrafa ateş edilmesi ile bir aracın camının kırılması olaylarına da karıştıkları belirlendi.

Aynı şüphelilerin bir iş adamının aracına da takip amaçlı GPS cihazı taktıkları, ihbar üzerine gelen bomba imha ekiplerinin bu araçtaki GPS cihazını imha ettiği bildirildi.

Adliyeye sevk edilen suç örgütü üyesi 16 kişiden, 8'i tutuklanarak cezaevine gönderildi.