ANKARA (AA) - Sincan Evcil Hayvanlar Parkı, doğada yaralı bulunan şah kartalı, kızıl şahin ve baykuşa zorlu kış günlerinde ev sahipliği yapıyor. 

Ankara Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, 55 türden toplam 608 evcil hayvanın bulunduğu Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'nda, vatandaşlar tarafından yaralı bulunan yaban hayvanları da korumaya alınıyor. 

Ormanlık alanda yaralı bulunan ve ilk tedavisi Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'nde yapıldıktan sonra rehabilitasyon için Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'na getirilen şah kartalı, yeniden doğal yaşama döneceği günü bekliyor.

Parkta, nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya bulunan ve endemik tür olma özelliğini taşıyan şah kartalına yeniden uçabilmesi için veteriner gözetiminde uçma provaları yaptırılıyor. Şah kartalının tümüyle sağlığına kavuşmasının ardından serbest bırakılarak doğal ortamına kavuşması sağlanacak. 

Ayağından yaralı olarak vatandaşlar tarafından 3 ay önce Sincan Evcil Hayvanlar Parkı'na getirilen kızıl şahin de parktaki görevli veterinerler tarafından tedavi edildi. Veterinerler, tedavi süreciyle birlikte yaralı şahin için özel bir beslenme programı uyguluyor.

Parkın bir başka yırtıcı misafiri de baykuş. Vatandaşlar tarafından zayıf ve hasta halde bulunan baykuş, parktaki veterinerlerin özel çabalarıyla sağlığına kavuşturularak doğaya salındı.