KAYSERİ (AA) - Bayırbucak Türkmenlerine yönelik saldırılar Kayseri ve Sivas'ta protesto edildi.

Kayseri'de Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan ve ellerinde Türk bayrakları taşıyan Turan Derneği üyeleri, sloganlar atarak saldırılara tepki gösterdi.

Grup adına açıklama yapan Ali İhsan Öztürk, Suriye'deki Türkmenlerin saldırılar dolayısıyla çok zor durumda olduğunu belirterek, başta Türk dünyası olmak üzere herkesten destek istedi.

Gruptakiler daha sonra dua etti.

Kayseri Alperen Ocakları üyeleri de Hunat Camisi'nde saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı ve dua etti. 

Alperen Ocakları İl Başkanı Mahmut Cömert, burada yaptığı açıklamada, Türkmenlerin yalnız bırakıldığını savunarak Türk milletine yardım çağrısında bulundu.

-Sivas

Sivas Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) Sivas Şubesi üyeleri ise saldırılarda hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

Özgür-Der Sivas Şubesi Sözcüsü Sinan Ceran, burada yaptığı açıklamada, Bayırbucak Türkmenlerinin yanlarında olduklarını belirterek, "Suriye'de Esed rejiminin Bayırbucak Türkmen bölgesine yönelik saldırıları sürüyor. Gimam, Derhanne, Çardaklı ve Kızıldağ tepelerinde çatışmalar devam ediyor ama Suriyeli kardeşlerimizin direnişi de devam ediyor" dedi.

Adalet, insanlık ve vicdanın tutarlılık gerektirdiğini vurgulayan Ceran, "Müslümanlar da can taşımakta, Müslümanlar da öldüklerinde geride acılı aileler, yakınlar bırakmaktadır. Bu yüzden herkesi adil olmaya, en azından tutarlı davranmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.  

Açıklamanın ardından saldırılarda hayatını kaybedenler için dua edildi.