ÇANKIRI (AA) - Çankırı Belediyesi Suriye'nin kuzeyindeki Bayırbucak Türkmenleri için yardım kampanyası başlattı.

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, makamında düzenlediği basın toplantısında, bugün başlatılan kampanyanın 2 Aralık Çarşamba günü sona ereceğini duyurdu. 

Sınıra yakın bölgelerdeki belediyelerle irtibata geçtiklerini ifade eden Dinç, "Yapılan görüşmeler neticesinde Hatay'ın sınıra yakın Hassa Belediyesi ile gönderilecek malzemeler konusunda karar kıldık. Onlar bize gerekli malzemeler konusunda bilgi verdiler" dedi.

Kampanya kapsamında para toplanmayacağını kaydeden Dinç, "Para yerine temizlik ve bozulmayacak gıdaları toplayacağız. Temizlik malzemesi, helva, konserve gibi bozulmayacak gıda ürünleri. Battaniye, çocuk bezi, kauçuk sünger, yatak gibi malzemelere ihtiyaç duyulduğunu öğrendik. Bunları inşallah hep birlikte toplayıp bu kardeşlerimize göndermek istiyoruz" diye konuştu. 

Kampanyayı bir an önce istenilen düzeye getirip, bölgedekilere can suyu olacak yardımları göndermek istediklerini belirten Dinç, "Çankırılı vatandaşlarımızdan kardeşlerimiz için destek bekliyoruz. Vatandaşlar malzemeleri belediyeye teslim edecek. Bayırbucak kardeşlerimizle bu büyük imtihanı en kısa sürede aşacağımıza inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Yaşananların "Paralel kumpas" nedeniyle olduğunu söyleyen Dinç, şöyle konuştu:

"Bayırbucak Türkmenleri uzun zamandır bir zulüm, bir sıkıntı altındaydı. Bunlara yardım götüren MİT tırları paralelin elemanları tarafından engellendi. Belki orada şöyle bir kumpas vardı; Bayırbucak Türkmenlerine yapılacak daha büyük yardımlar onunla birlikte engellendi. MİT tırları bu şekilde engellenerek, Bayırbucak Türkmenlerine yapılacak her türlü yardımın önünü kestiler. Paraleli bir kez daha nefretle kınıyorum. Buradaki kardeşlerimizin bu şekilde zulüm altında inlemelerinin en önemi nedenlerinden biri paralelin MİT tırları ile ilgili yaptığı kumpastır."

Dinç, yapılan yardımların bölgedeki Türkler için çok önemli olduğunu vurguladı.