YOZGAT (AA) - Bayırbucak Türkmenlerinden Ali Molla Musa, Yozgat Belediyesini ziyaret ederek, Bayırbucak Türkmenlerine yapılan yardımlardan dolayı Yozgat halkına teşekkür etti.

Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu’nu ziyaret eden Musa, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'den yapılan yardımların kendilerine ulaştığını, son zamanlarda Türkiye’nin her yerinden akın akın Bayırbucak Türkmenlerine yardım geldiğini vurguladı.

Türk halkına teşekkür etmek için bir dizi ziyaretlerde bulunduğunu anlatan Musa, ''Son zamanlarda Rusya’nın Bayırbucak ve özellikle Kızıldağ dediğimiz bölgeye uçaklarla saldırması, oradaki insanlarımızın ayrılmasına neden oldu. Bu Bayırbucak'ın kendi haline bitirebileceği bir iş değil. Bu konuda devlet bize yardım etsin, yoksa Bayırbucak elden gidecek diye korkuyorum" diye konuştu.

- ''Orası Misak-ı Milli topraklarıdır''

Geçmişte atalarının düşmanları kazma kürekle kovaladığını anlatan Musa, şunları söyledi:

 "Ama şimdi kazma kürek sadece kabir kazmaktan başka bir şeye yaramıyor. Havadan gelen bombaya ne yapar kazma kürek. Karadan gelsinler ama gelemiyorlar. Rus uçakların bombardımanıyla ne evimiz ne yerimiz kaldı, her yeri bombaladılar. Bunun sebebi Türkmenler değil. O bölge çok önemli, ikinci Çanakkale’dir. Orası Misak-ı Milli topraklarıdır. Suriye toprağı olduğuna dair bir belge dahi getiremezler. Biz yıllarca orada kalmışız, o topraklara sahip çıkacağız. Türk hükümetinden destek istiyoruz."

Musa, kamplarda kalan Türkmen gençlere de mücadelelerine destek olma çağrısında bulundu.

Belediye Başkan Yardımcısı Talip Karslıoğlu da Bayırbucak'ın her zaman yanında olduklarını ifade ederek, “Kardeşlerimiz bizim kardeşlerimiz, sahip çıkacağız. Tıpkı kendi vatanımız gibi, oradaki Bayırbucak Türkmenleri'nin vatanları bizim vatanımızdır" dedi.