ÇANKIRI (AA) - Beşir Derneği Çankırı Şubesi üyelerince toplanan insani yardım malzemeleri, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine gönderildi.

Derneğin Çankırı Temsilcisi Salih Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkmenlerin yaşadığı sıkıntıların kendilerini derinden üzdüğünü ifade etti. 

Bölgeye geçen hafta bir tır malzeme yardımda bulunduklarını belirten Özkan, "Geçen hafta gönderdiğimiz bu yardım inşallah amacına ulaşmıştır. Türkmenlerin bu bölgede ciddi şekilde yardıma ihtiyacı var. Onların sıkıntılarına biraz da olsa merhem olmak istiyoruz" dedi.

Özellikle derneğin kadın üyelerinin büyük özveriyle Türkmen kardeşleri için yardım topladığını dile getiren Özkan, şöyle konuştu:

"Yardımlar arasında kuru gıda, reçel, makarna, baklagiller, çocuk bezi ve hijyen malzemesi bulunuyor. Kış geldi, oradaki insanların ısınabilmesi için battaniye ve bot da gönderiyoruz. Yaklaşık 150 koli gıda maddesi bulunuyor. 200 koli de battaniye ve bot var. Bu malzemeleri Türkmenlere ulaştırılmak üzere Çankırı Belediyesine teslim ediyoruz. Onlar da en kısa sürede bölgeye iletecektir."

Özkan, hayırseverlere aracılık yaparak yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.