NEVŞEHİR (AA) - Nevşehir Sebzeciler, Meyveciler ve Pazarcılar Odası Başkanlığı tarafından temin edilen 25 ton sebze ve meyve yüklü yardım tırı, Suriye'nin kuzeyindeki Türkmen köylerine gönderildi.

Oda Başkanı Selim Özmen, pazar yerinde gazetecilere yaptığı açıklamada, Esed ve Rus güçlerinin saldırıları nedeniyle zor günler geçiren Türkmenlere destek olmaya devam edeceklerini söyledi.

Haberler aracılığıyla Suriye'de masum halkın yaşadığı zulmü birebir gördüklerini belirten Özmen, "Onların köylerine atılan bombalar, bizim de yüreğimize düşüyor. Türkmenler tüm saldırılara rağmen vatanlarını tek etmemek için mücadele ediyorlar. Onlara yardım elinizi uzatmak bizlerin vazifesidir. Türkiye genelindeki tüm pazarcı esnafını yardıma davet ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bölge halkına yönelik zulmün boyutunun her geçen gün artığına dikkati çeken Özmen, şöyle konuştu:

"Rus uçakları ve gemilerinden atılan füzeler nedeniyle zor günler geçiren Türkmenlere bundan sonra da destek olmaya devam edeceğiz. İHH İnsani Yardım Vakfının aracılığıyla esnaftan topladığımız yardımları, bombaların ateş olup yağdığı beldelerdeki masum ve mazlum kardeşlerimize gönderiyoruz."

Açıklamanın ardından, pazarcı esnafından temin edilen 25 ton sebze ve meyvenin yüklendiği tır, dualarla Suriye'ye uğurlandı.