Bayrampaşa Belediyesi, Ahilik Haftası münasebetiyle bir dizi etkinlik düzenledi. Başkan Atila Aydıner’in öncülüğündeki grup, Mehteran Takımı eşliğinde Demirkapı Caddesi boyunca esnafı selamlayarak Merkez Camii önüne kadar yürüdü.

Ahilik Haftası, Bayrampaşa Belediyesinin düzenlediği özel bir etkinlikle kutlandı. Etkinlik kapsamında ahilik kıyafeti giyen Bayrampaşa Belediye Başkanı Atila Aydıner, beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Mehteran Takımı eşliğinde Demirkapı Caddesi boyunca esnafı selamlayarak Merkez Camii önüne kadar yürüdü. Yürüyüş sırasında esnaf ve vatandaşlar Başkan Aydıner’e büyük sevgi gösterisinde bulundu. Program, Merkez Camii önünde İstiklal Marşı’nın okunması, mehter konseri ve protokol konuşmaları ile sürdü. Başkan Aydıner’in ev sahipliği yaptığı programa Bayrampaşa Kaymakamı Osman Aslan Canbaba, Bayrampaşa İlçe Emniyet Müdürü Necati Aktuğ Şahin, Bayrampaşa İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdülaziz Yeniyol, Bayrampaşa İlçe Müftüsü Yılmaz Küçük, AK Parti Bayrampaşa İlçe Başkanı Kemal Oğuz Kıdıl, AK Parti Bayrampaşa Kadın Kolları Başkanı Gülşen Kadeş, AK Parti Bayrampaşa Gençlik Kolları Başkanı Ozan Karadeniz, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, birim müdürleri, mahalle muhtarları ve STK temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Bayrampaşa esnafı ile gurur duyuyorum”

Programda konuşan Başkan Atila Aydıner, “Ahilik Haftası dolayısıyla el ele, gönül gönüle verdik ve bir yürüyüş yaptık. Yürüyüş boyunca dostluğumuzu, kardeşliğimizi, birliğimizi halkımıza ve esnafımıza yansıttık. Ahilik geleneği doğruluğu, dürüstlüğü ve cömertliği ön planda tutan; hayatı bu ilkeler çerçevesinde yaşamayı uygun bulan ve başlangıcı asırlar öncesine dayanan önemli bir geleneğimizdir. Bizler bu geleneği Bayrampaşa’da devam ettirmeye gayret ediyoruz. Ahilik geleneğine bağlı hareket eden Bayrampaşa esnafımız ile gurur duyduğumu ifade etmek istiyorum” dedi.

Gelecek yıl daha geniş çaplı bir Ahilik Haftası etkinliği düzenlemeyi planladıklarını belirten Başkan Aydıner, sözlerini ahilik duası ile tamamladı. Programda Kaymakam Canbaba ve AK Parti İlçe Başkanı Kıdıl da birer konuşma yaparken, katılımcılara irmik helvası ikram edildi.