KONYA (AA) - Konya'nın Akören ilçesinde ağladığı için yere fırlattığı 2,5 aylık bebeğinin ölümüne sebebiyet verdiği gerekçesiyle gözaltına alınan anne, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Akören Devlet Hastanesi yetkilileri, annesi Saniye T. (33) tarafından hastaneye ölü getirilen 2,5 aylık Uğur'un vücudundaki morlukları fark edince durumu polise bildirdi.

Ölümü şüpheli bulunan bebeğin, Dr. Faruk Sükan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi morgundaki otopsisinde, kafa travması, kafatası kırığı ve beyin kanamasına bağlı yaşamını yitirdiği anlaşıldı. Ayrıca başında 9 santimetre çatlak olduğu tespit edildi.

Bunun üzerine soruşturma başlatan İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri, Tülce Mahallesi'ndeki evinde Saniye T'yi gözaltına aldı.

- Bebek arabasıyla hastaneye götürdü

Saniye T'nin polisteki ifadesinde, "Ayın 4'ünde banyo yaptırırken Uğur'u düşürdüm. Buz ve zeytinyağı ile morluklarını ve ağrısını gidermeye çalıştım. Ateşi çıkınca da soğuk suyun altına soktum. Ayın 8'inde de 1,5 yaşındaki kızım Fatma Nur ile Uğur aynı anda ağlamaya başlayınca çocukları susturamadım. Daha fazla dayanamayıp Uğur'u yere fırlattım. Bir gün sonra vücudunun soğuk olduğunu fark edince bebek arabasıyla Uğur'u hastaneye götürdüm" dediği öğrenildi.

Pişman olduğunu belirten Saniye T, polisteki işlemlerinin ardından "kasten öldürme"den adliyeye sevk edildi. Savcılıktaki ifadesinin ardından tutuklama talebiyle mahkemeye çıkarılan Saniye T, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Komşularının yardımıyla geçinen Saniye T'nin eşinden ayrı yaşadığı, 1,5 yaşındaki kızı Fatma Nur'un ise Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Sevgi Evleri'ne yerleştirildiği kaydedildi.