ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'de bebeklerinin cesedini boş araziye attıkları öne sürülen çiftin yargılanmasına devam edildi.

Eskişehir 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, tutuklu sanık Sibel Uysal (34) ile kocası tutuksuz sanık Eren Uysal (34) hazır bulundu.

Sanıklardan Sibel Uysal, duruşmada, yaklaşık 11 aydır tutuklu bulunduğunu belirtti.

Büyük oğlunun hasta olduğunu öne süren Uysal, "Büyük oğlum hasta, onun yanında olmam gerekiyor. Beyin ameliyatı olacak. Doktorlar yaşama şansının yüzde 20 olduğunu söyledi. 11 aydır tutukluyum ve oğlumu görmüyorum. Tahliyemi talep ediyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, gelecek celse Uysal'ın çocuğunun hastalığına ilişkin rapor ve belgelerin mahkemeye ibraz edilmesini istedi.

Sanıkların mevcut hallerinin devamına karar veren heyet, duruşmayı erteledi.

- Olay

Aşağısöğütönü Mahallesi 1590 Sokak yakınlarındaki arazide, 25 Nisan 2015'te battaniyeye sarılı çöp poşetinde bebek cesedi bulunmuştu. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde yapılan incelemede, yeni doğmuş erkek bebeğin vücudunun çeşitli yerlerinde 8 kesici alet yarasının bulunduğunu tespit edilmişti.

Polis ekipleri, yürüttükleri çalışma kapsamında Sibel ve Eren Uysal'ı gözaltına almıştı. Sibel Uysal'ın emniyetteki ifadesinde, evde kimsenin bulunmadığı bir saatte tuvalette doğum yaptığını, bebeğin kordon bağını ise bulduğu bir bıçakla kestiğini daha sonra boş bir araziye attığını söylediği öğrenilmişti.