Diyarbakır’ın Hani ilçesinde yaşayan 16 yaşındaki engelli Yeter Beyaztaş, hiç okula gitmediği halde kendi imkanlarıyla okuma yazma öğrendi.

İlçeye bağlı Uzunlar Mahallesi’nde oturan 16 yaşındaki Yeter Beyaztaş, iki ayağı olmadan ve sol elinde iki parmağı olarak dünyaya geldi. Engeli nedeni ile okula gidemeyen Beyaztaş, kendi imkanları ile okuma yazma öğrenerek, okumanın önünde hiç bir engelin duramayacağını kanıtladı. Maddi durumu iyi olmadığı için tedavisinin yapılamadığını belirten Yeter, babasının da 3 yıl önce geçirdiği trafik kazasında yaralandığını ve şu anda yatağa bağlı yaşadığını ifade etti. Annesinin hem kendine hem de babasına baktığını anlatan Yeter, yetkililerden kendilerine yardım etmeleri çağrısında bulundu. Engelinin eğitimi ve okulu için bir engel oluşturmadığını belirten Yeter, evde televizyondan ve okula giden çocukların yardımıyla okuma yazma öğrendiğini söyledi. Yeter Beyaztaş, "Ailemin maddi imkansızlığından dolayı Diyarbakır dışında başka bir hastaneye gidemedim, onun üzüntüsünü yaşıyorum. Belki başka yerlerde bir tedavisi olabilir ümidi var. Bizim de maddi durumumuz hiç yok. Babam geçirdiği bir trafik kazası sonucu evde yatalak halde yatıyor. Yetkililerden her yerde engelli okullarının, fizik tedavi merkezlerinin açılmasını istiyorum. İnşallah sesimi duyarlar. Çünkü ben okumayı çok istiyorum" dedi.

Baba Şemsettin Beyaztaş ise, kızını defalarca hastaneye götürdüğünü ama maddi imkansızlıklardan dolayı kızına gereken tedaviyi yaptıramadığını söyledi. Baba Beyaztaş, "Bende 3 yıl önce geçirdiğim bir trafik kazası sonucu yatalak durumdaydım. Kızıma ve bana eşim bakıyor. Kızım engelli olduğu için okula gönderemedik. Okuma yazmayı kardeşlerinden ve mahallede okula giden çocukların yardımıyla öğrendi. Bir bardak su vermeyi unutsak susuz kalır. Her şeyini biz yapıyoruz. Benim yatalak olmam dolayısıyla annesi yapıyor. Bugün biz anne ve baba olarak hayattayız ve kızımıza bakıyoruz. Yarın ölürsek bu kızın durumu ne olacak, kim bakacak? Yetkililerden kızımın geleceği için geç olmadan el uzatmasını istiyorum. Kızımı okutsunlar. Kızımın okuyup meslek sahibi olmasını istiyorum" diye konuştu.