ANKARA (AA) - Bediüzzaman Said Nursi'nin talebelerinden Said Özdemir vefat etti.

Hafta başında zatürre ve böbrek rahatsızlığı sebebiyle hastaneye kaldırılan 89 yaşındaki Özdemir, sabaha karşı hayatını kaybetti.

Said Özdemir'in cenazesi, yarın öğle namazına müteakip Ankara'da Hacı Bayram Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Cebeci Asri Mezarlığında defnedilecek. Özdemir'in eşi Rahime Özdemir de 16 Şubat'ta vefat etmişti.

AK Parti Isparta Milletvekili ve Said Özdemir'in yeğeni Sait Yüce, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dayısının 1927'de Siirt'in Tillo ilçesinde doğduğunu belirtti.

Özdemir'in, Bediüzzaman'ın Risale-i Nur eserlerini Ankara'da 1956 yılında Latin harfleriyle ilk kez neşrettiğini anlatan Yüce, bu faaliyetlerinden dolayı değişik zamanlarda 8 kez hapse mahkum edildiğini ifade etti.

Yüce, Bediüzzaman'ın eserlerinde de belirttiği 12 varisi arasında yer alan Özdemir'in cenazesine, Nursi'nin yaşayan diğer talebelerinden Abdullah Yeğin, Hüsnü Bayram ve Mehmet Fırıncı'nın da katılacağını söyledi.

Sait Yüce, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, hastaneye kaldırıldığı pazartesi gününden itibaren Özdemir'in sağlık durumu hakkında bilgi aldığını kaydetti.

Muhabir: İlhan Toprak