Tekirdağ merkez ilçe Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla tekerlekli sandalyeye oturdu ve bir günlüğüne adeta engelli olarak engellilerin karşılaştığı zorlukları yerinde tespit etti.

Tekirdağ’da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Tekirdağ Valiliği önünde düzenlenen çelenk sunma töreni sonrası Engelsiz Yaşam Derneği’nin teklifini kabul eden Süleymanpaşa Belediye Başkanı Ekrem Eşkinat, tekerlekli sandalyeye oturdu. Başkan Eşkinat, 2 engelli ile birlikte tekerlekli sandalye ile engellilerin karşılaştığı zorlukları test etme ve empati kurma deneyimi kapsamında şehirde tur attı. Tekerlekli sandalye ile gezen Başkan Eşkinat, zaman zaman zorluklarla karşılaştı. Güvenlik güçleri ise, trafikte Başkan Eşkinat’ın geçmesi için araç sürücülerini uyardı.

Şehir turu kapsamında milli piyango bileti de alan Başkan Eşkinat, beraberindeki engellilere bilet hediye etti. Başkanın Tekirdağ Valiliği önünden tekerlekli sandalye ile başladığı tur, Tuğlalı parkta son buldu. Beraberindeki engellilerle gezen Başkan Eşkinat, engellilerin zorluklarla karşılaştığının bilindiğini fakat bunu en iyi anlamak için empati yapılması gerektiğini belirtti.

Süleymanpaşa Belediye Başkanı Eşkinat, engellilerin iş bulma ve işe göre değil engelliye göre iş düşüncesi ile hareket edilmesi gerektiğini belirterek, "Fiziksel ve zihinsel engelleri ortadan kaldırmak için çalışmalarımıza devam edeceğiz. Engelliye göre iş konumu doğru yere oturmalıdır. Engelsiz bir Süleymanpaşa için çalışıyoruz. Engelliler kadar engelli ailelerinin de sorununa değinmek gereklidir. Engelli olmak ayıp değil. Hepimi bir gün bu tekerlekli sandalyeye oturabiliriz veya başka bir engel sahibi olabiliriz. Onun için engelsiz kelimesini şov amaçlı değil empati yaparak hissetmek gereklidir. 15 Ocak’ta önemli bir tiyatro grubunu ağırlayacağız. Belediye olarak düzenlediğimiz organizasyonun Engelsiz Yaşam Derneği’ne verilerek katkıda bulunulacak. Hepimiz insan olarak engelli adayıyız" dedi.