Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Edebali, engellilerin sorunlarını anlamak, onların yaşadıklarını hissetmek için bir gününü engelliler gibi yaşadı. Tekerlekli sandalyede makamına oturan Başkan İsmail Edebali, “Engellileri anlamak için önce zihinlerdeki engellerin kalkması gerekir” dedi.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla bir gününü tekerlekli sandalyede geçirerek engelliler gibi yaşayan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Edebali, herkesin bir engelli adayı olduğunu vurgulayarak, “Engelli vatandaşlarımızı anlamak, yaşadıklarını sıkıntıları bire bir gözlemlemek için bir günümü tekerlekli sandalyede geçirdim. Gerçekten yaşamlarının çok zor olduğunu gördüm. Şu an belki sağlıklıyız; ancak birkaç dakika sonra biz de engelli olabiliriz. Hepimiz bir engelli adayıyız. İşte bu gerçek nedeniyle bütün çalışmalarımızı engelli kardeşlerimize göre planlıyoruz” diye konuştu. Engelliler için önemli projeleri birer birer hayata geçirdiklerini ifade eden Başkan İsmail Edebali, “Her çalışmamızda, planlamalarımızda ve tüm icraatlarımızda engelliyiz gibi düşünüyor ve öyle davranıyoruz. Amacımız, Yıldırım’ı engelliler için daha yaşanabilir bir ilçe konumuna getirmek. Engelsiz Masamız ile de tüm engellilerin sesi olmaya kararlıyız” diye konuştu.

"ZİHİNLERDEKİ ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ"

Toplumun her kesimini eşit ve adil kucaklama gayretiyle, engelli vatandaşlara sahip çıktıklarının altını çizen Başkan Edebali, “Bu kardeşlerimizin sorunlarına çözüm üretmeyi en temel ve en acil görevlerimiz arasında sayıyoruz. Önemli olan engelli vatandaşlarımızla ilgili önce zihinlerimizdeki engelleri ortadan kaldırmak ve onların günlük yaşantılarında hayatlarını kolaylaştıracak tedbirleri almaktır. Engelli vatandaşlarımıza fırsat verilmesi halinde ekonomik, sosyal, kültürel, spor ve benzeri her alanda üstün başarılara imza attıklarını görebiliriz. Yıldırım Belediyesi olarak pozitif ayrımcılığa bundan sonra da devam edeceğiz ve engelli kardeşlerimize her anlamda destek olacağız” ifadelerini kullandı.