ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in Tepebaşı ilçesi Belediye Başkanı Ahmet Ataç, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla farklı bir uygulama yaparak, oto tamir ve bakım servisinde çalışan bir stajyerin çıraklığını yaptı. 

Ataç, Küçük Sanayi Sitesi'nde ziyaret ettiği oto tamir ve bakım servisinde staj yapan Baksan Meslek Lisesi Motor Bölümü 2'nci sınıf öğrencisi 16 yaşındaki Rıdvan Elivli ile bir süre sohbet etti. Daha sonra iş tulumunu giyen Ahmet Ataç, genç öğrencinin yanında bir süre çırak olarak çalıştı.

Başkan Ataç, gazetecilere yaptığı açıklamada, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çocuklara armağan ettiği ve dünyada eşi benzeri bulunmayan bir bayram olduğunu anımsattı.

Alışılageldiği üzere her 23 Nisan'da valilerin, belediye başkanlarının makam koltuklarını bir süreliğine çocuklara bıraktığını ve onlardan şehir hakkındaki düşüncelerini aldığını hatırlatan Ahmet Ataç, "Rıdvan, hem okuyor hem de okulunun öngördüğü şekilde burada çalışıyor. Bugünü Rıdvan ile geçirmek, ona destek vermek istedim. Makamımızı farklı bir noktada değiştik. Hem okuyup hem de çalışmakla verdiği emekten dolayı Rıdvan'a teşekkür ediyorum. İstismar edilmeden böylesine meslek öğrenen, çalışan çocuklarımızı canı gönülden tebrik ediyor ve destekliyorum" dedi.

Stajyer öğrenci Rıdvan Elivli ise ustasının yanında meslek öğrenmeye çalıştığını dile getirdi.

Mesleki yaşantısında yararlı olacak bilgileri edinerek, deneyim kazanmaya çabaladığını aktaran Elivli, "Öğrendiklerimin hepsi, Murat ustamın sayesindedir. Bana bu imkanlar sağlanmasaydı, sokakta boş gezen birisi olacaktım. Bana sağladıkları bu imkanlardan dolayı onlara çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.