SİVAS (AA) - Suşehri ilçesinde, arsasından geçen yolla ilgili davayı kazanan kişi, kapattığı yolu belediye başkanı vekili ve kaymakam araya girince trafiğe açtı. 

Hüseyin Görücü, Cumhuriyet Mahallesi Kent Sokak'taki arsasından geçen yol nedeniyle ilçe belediyesi hakkında 2013'te dava açtı. 31 Mart'ta sonuçlanan davada mahkeme, belediyenin Görücü'ye 193 metrekarelik arsası için 225 bin lira ödemesi yönünde karar verdi.

Bunun üzerine Görücü, bugün kendisine ait olan bölümü güvenlik şeridiyle çevirerek, üzerine "özel mülk alanı" yazılı levha koydu. Olayın ilgililere bildirilmesi üzerine Suşehri Kaymakamı Kadir Perçi ile Belediye Başkan Vekili Nazif Karkın ve bazı yetkililer bölgeye geldi.

Görücü ile görüşen yetkililer, yolun tekrar açılması ve belirlenen bedelin periyotlar halinde ödenmesi konusunda ikna etti. Zabıta ekipleri de levha ve şeridi kaldırarak yolu tekrar trafiğe açtı.

Konuyla ilgili gazetecilere açıklama yapan Belediye Başkanı Vekili Karkın, olayın 2013 yılında mahkemeye intikal ettiğini belirterek, şunları söyledi:

"31 Mart 2015 tarihi itibarıyla mahkeme sonuçlandı. Arsa sahipleri de böyle bir yola başvurarak yolun belirli kısmını kapatmışlar. Kendileriyle görüşme yaptık ve uzlaşma sağladık. Arkadaşlarımızın mağduriyetini giderdiğimiz için mutluyuz. Senelerdir süren bir olaydı. Vatandaşlarımız mağdur edilmiş. Arsa sahibinin parasını bir ödeme planı dahilinde ödeyeceğiz."