Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ve Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, Silivri’de devam eden Sabiha Gökçen Havalimanı’nı işgal girişimi ve mahrem imamlar davasını takip etti.

Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın beraberindeki belediye yetkilileri ile birlikte takip ettikleri dava ile ilgili olarak basın mensuplarına çeşitli açıklamalarda bulundu.

“Yargı süreci güzel işliyor”

Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın, 15 Temmuz’da hain darbe girişimini milletimizin topyekün engellediğini belirtti. 24 Temmuz’da görülecek olan o davaya da müdahil olacağını söyleyen Başkan Aydın, “Yargı aşaması devam ediyor, şunu gördüm ki devletimiz kurumlarıyla gayet güzel işliyor. Yargı kurumu gayet güzel işliyor. Eski bir avukat olarak yargı süreçlerini bilen bir insan olarak söylüyorum, gayet güzel işliyor yargı süreci. Beklemek lazım,sabırlı olmak lazım, bağımsız yargıya güvenmek lazım. İnanıyorum ki sağlıklı ilerleyen bu süreç sağlıklı bir sonuçlar verecektir ve vicdana uygun kararlar çıkacak diye umuyorum. Tabi Anayasamıza göre ve kanunlarımıza göre, mahkeme ve duruşmalar alenidir. Herkese açıktır bir vatandaş ve Belediye başkanı olarak bu duruşmaları izlemek merak ediyorum. Herkesin takip etmesini tavsiye ediyorum. Mağduruz aynı zaman da bir mağdur olarak ta, takip etmeye devam edeceğim. İl başkanlığının önündeki olaylarla ilgili açılmış bir dava var. İnşallah 24 Temmuz’da görülecek olan o davaya da müdahil olacağım.

Yargı süreci ile ilgili konuşmak doğru değil, hem yasaya hem anayasaya aykırı. İzlemek ve güvenmek, hâkim önünde yargıya güvenmemiz gerekir diye düşünüyorum. Ben Adaletli bir sonuç çıkacağını inanıyorum‘’ diye konuştu.

“Mücadele devam ediyor”

Mahrem imamlar davasını izledikten sonra basın mensuplarına izlenimlerini aktaran Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, “Adı üstüne ‘mahrem imamlar’ yani gizli bir şekilde örgütlenme. Bunu hukuken ortaya çıkartılması zaman alır. Hukuki mücadele konusunda devletimiz gerekeni yapıyor, her hâlükârda karşılığını, cezalarını alacaklar. Burada aynı zaman psikolojik mücadele yürütüyorlar, Türkiye düşmanları devletlerin arkalarında görüyorlar. Onlar kendilerinden emin, yaptıkları işin doğru olduğunu inanan duruşları var. O duruşları kendilerine zarar, ülkemize zarar. Bunun bir şekilde değişmesi gerekiyor. Bunu değişmesi adına, vatandaşlarımız o psikolojik mücadelede onlara destekleyenlere o duruşu omuz verenlere karşı çıkması lazım. 15 Temmuz yıl dönümündeki vatandaşların ilgisi ve alakası bizlerde o nöbetlerde bunu gördük. Ülkemizde insanların şunu unutmaması lazım, bu mücadele henüz bitmemiş davalar açılmış cezaevinde olmuş olsalar bile mücadele devam ediyor. Halkımız 15 Temmuz’da nasıl ki, devlete millete ve bayrağa sahip çıktı. Aynı duruşu sergilemesi gerekiyor, en ufak zarar görenler bile gelip müdahil olması gerekiyor. Zarar görenler nasıl olsa davalar açıldı diye davaları bırakmamaları gerekiyor. Gaziler ve vatandaşlar takip etsin ki onlarda yanlış yaptığının farkına varsın’’ dedi.