YOZGAT (AA) - Yozgat Belediyesi kış aylarında sabah erkenden okula ve işe gidenlere yönelik ücretsiz arabaşı çorbası uygulaması başlattı. 

Belediyenin organizasyonuyla Cumhuriyet Meydanı'nda başlatılan uygulama kapsamında 2 bin kişiye yöreye özgü ücretsiz arabaşı çorbası dağıtıldı.

Belediye Başkanı Kazım Arslan, gazetecilere yaptığı açıklamada, kış mevsimi süresince hafta içi her gün sabah 07.30-09.00 saatlerinde vatandaşlara çorba ikram edeceklerini söyledi.

Arabaşının önceki yıllarda Yozgat Belediyesince Türk Standartları Enstitüsüne tescil ettirildiğini anlatan Arslan, "Yerel yemekleri ön plana çıkartmak ve sabah kahvaltısı yapmadan okula, işe giden vatandaşlarımızın içini ısıtmak için Yozgat arabaşı çorbası ikramında bulunalım istedik" dedi.

Pratik olması için bardak içerisinde sunulacak arabaşı çorbasının soğuk geçen kış aylarında ilgi göreceğini tahmin ettiklerini belirten Arslan "Uygulamaya yeni başladık. Bol kepçe verilecek çorbadan, tüm vatandaşlarımız faydalanabilir. Özellikle sınav dönemlerinde çok iyi olacağını düşünüyorum" diye konuştu.

Çorba ikramından yararlanan Burak Öngel, Yozgat Belediyesinin uygulamasının çok yerinde olduğunu söyledi.