Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası Başkanı Mürsel Turbay, “Türkiye’de hükümetin taşeronlaşma sistemini yeniden gözden geçirmesi gerekir” dedi.

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir- Sen) Antalya Şube Başkanlığı’nın öğretmen evinde yapılan 3’üncü Olağan Genel Kurulu’na Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay da katıldı.

Genel kurula katılan Bem -Bir -Sen Genel Başkanı Turbay, kongrelerin üyelerin buluşma yeri olduğunu kaydederek, görev değişikliklerinin kırıcı olmaması gerektiği uyarısını yaptı. Turbay, Ermenek’te yaşanan maden faciasına değinerek, ailelerin ümitle beklediğini kaydetti.

TAŞERONLAŞMA GÖZDEN GEÇİRİLMELİ

Sonucun ne olacağını Allah’ın bildiğini belirten Turbay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Büyük bir mucize olur ve kurtulmuş olurlar. Türkiye’de hükümetin taşeronlaşma sistemini yeniden gözden geçirmesi gerekir. İnsanca yaşanabilecek ücreti herkesin alması lazım. Bu hakettiği ücreti, alın terini ve emeğini eğer bu insanlara siz vermezseniz ülkede huzur olmaz. Adaletli olmazsınız, adil olmazsınız. Adaleti sadece sözle söylemek bir işe yaramaz.”

Değerler sendikacılığı yaptıklarının altını çizen Mürsel Turbay, Türkiye’nin huzurunu bozmak isteyenlere alet olunmaması gerektiğine işaret ederek “İnsanları sokağa dökmek isteyen liderler var, bunun sonucunda 40 kişi hayatını kaybetti. Huzuru bozmak isteyenlere, sağ duyu hakimiyetini sağlayacağız. Birlik ve beraberlikle içten olacağız, baskı ve şantajla değil” dedi.

İLK SENDİKA

Bem- Bir-Sen olarak, yardıma ihtiyacı olan herkesin yardımına koştuklarını aktaran Turbay, sözlerini şöyle sürdürdü: "Gençlere sahip çıkmak zordayız. Yoksa yarınlarda, geriye döner bize taş atarlar. Bize taş atan bizim çocuklarımızdır. Üyelerimizle ilgili çalışmaları yapıyoruz. Genel merkez olarak 40 ülke ile ikili işbirliğimiz var. Bem -Bir-Sen ilk defa Türkiye’de, Avrupa Bağımsız Sendikalar Konfederasyonu’na(CESİ) üye olan sendikadır.”

Türkiye’nin Kobani’de bir bataklığa sokulmak istendiğini savunan Turbay, “Ülkemizdeki birlik ve beraberliği bozmak isteyen, ilerlememizi istemeyen tüm ülkeler buna gayret gösterecektir” dedi.

Turbay, hayata geçirecekleri projeler hakkında da bilgi verdi.

150 delegenin oy kullanacağı kongrede mevcut başkan Durali Akça ve Ahmet Selim Kadıoğlu başkanlık için yarışıyor.