Memur Sen Konfederasyonu’na üye Bem-Bir-Sen (Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası) Gaziantep Şubesi’nin 2. olağan kongresi yapıldı. Kongrede seçime tek liste ile giren mevcut başkan Serkan Özatıcı tekrar başkanlığa seçildi.

Şehitkamil Belediyesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen kongreye; Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu, Ankara Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Alper, Gaziantep Bem Bir Sen Şube Başkanı Serkan Özatıcı, Eğitim Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Cafer Yılmaz ve sendika üyeleri katıldı.

İstiklal Marşı’nın okunması ile başlanılan kongrede divan üyeleri oylandı ve Divan Başkanlığına seçilen Ankara Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Gürkan Alper oturumu yönetti. Daha sonra Bem Bir Sen Gaziantep Şubesi’nin denetim ve faaliyet raporu Bem Bir Sen Gaziantep Şubesi İdari ve Mali İşler Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Çalışkan tarafından okundu.

Kongre’de bir konuşma yapan Gaziantep Bem Bir Sen Şube Başkanı Serkan Özatıcı, 2 yıldır hizmet etmeye çalıştıklarını ve çalışmalarında her zaman hakkı ve adaleti en ön planda tutmaya çalıştıklarını belirtti. Özatıcı, şu şekilde konuştu:

“2 yıldır karınca kararınca sizlere hizmet etmeye çalıştık. Çalışmalarımızda her zaman hakkı ve adaleti en ön planda tutmaya çalıştık. Bir takım kazanımlarımız oldu; bazı şeyleri elde edemedik. Sosyal anlamda sendikamızı bir yerlerde getirmeye çalıştık. Bununla birlikte Suriyeli kardeşlerimize yardımcı olduk. Filistin’deki mazlum kardeşlerimize yanlarında olduğumuzu göstermek adına eylemlerde bulunduk. Bir sivil toplum örgütünün ne yapması gerekiyorsa bunları yapmaya çaba gösterdik elimizden geldiği kadar. Dava büyük bir dava bizlerde bunun birer neferiyiz. Bundan sonraki süreçte de sizlerin de teveccühü ile tekrar aday olarak sizler hizmet etmek istiyoruz. Bundan sonraki süreçte Allah hayırlı hizmetler yapmayı nasip etsin bizlere.”

Özatıcı’nın ardında bir konuşma gerçekleştiren Eğitim Bir Sen Gaziantep Şube Başkanı Mithat Sevin ise konuşmasında Kobani’de ve diğer bazı noktalarda yardıma ihtiyacı olan bölgelere yaptıkları yardımları ve hizmetleri anlattı.

Sevin’in ardından kürsüye gelen Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcısı Levent Uslu da olağan kongrelerin Gaziantep’te olduğu gibi tüm yurt çapında devam ettiğini belirterek bu seçimlerin demokrasi şölenlerini andırdığını ifade etti. Uslu, “Demokrasi şölenlerini andıran özgür hür iradenin sandığa yansıdığı böyle günlerde birlikten beraberlikten barıştan söz etmek bu güzelliklere güzellik katar. Gönüllere kurulmuş dostluk, kardeşlik, muhabbet köprülerini kuvvetlendirir. 780 bin üyeli bir ailenin fertleriyiz. Bu güçten bu birliktelikten hepimiz gurur duymalıyız” şeklinde konuştu.

Kongrenin divan başkanlığını yapan Bem Bir Sen Genel Başkan Yardımcılarından Gürkan Alper de Bem Bir Sen’in misyon sendikacılığı yaptığını asla ücret sendikacılığı yapmadığını kaydederek; “Gaziantep bizim için önemli bir şehir. Anadolu’da gazilik unvanı ile Şehitkamil’i ve Şahinbey’i ile Türkiye’nin kültürel yapısında da önemli bir alan. Memur Sen ve Bem Bir Sen misyon sendikacılığı yapıyor. Bu anlamda ücret sendikacılığı asla yapmadık ve yapmayacağız” dedi.

Yapılan protokol konuşmaları ve program akışının ardından yapılan seçimle Bem Bir Sen Gaziantep Şube Başkanlığına mevcut başkan Serkan Özatıcı tekrar seçildi.