Memur-Sen’e bağlı Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Genişletilmiş Başkanlar Kurulu Toplantısı Antalya’nın Kemer ilçesinde başladı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan sendika genel başkanı Mürsel Turbay, son günlerde meydana gelen olayları yorumladığı konuşmasında, "Huzurun, sükunetin, emniyetin, istikrarın, özgürlüğün var olduğu bir zaman dilimi devam ederken, özellikle son 1,5 yıldır yakılmaya çalışılan ’ateşin’ hepimiz farkındayız" dedi.

"SENDİKAMIZ ARTIK ULUSLARARASI BİR MARKA"

Toplantıya katılan şube başkanı ve yöneticilerinin kayıtlarını yaptırarak girdikleri salonda şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra kürsüye gelen Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, etkinliklerinin Hicri Yılbaşı’na rastlaması nedeniyle duyduğu memnuniyeti paylaştığı ve bu özel güne ilişkin bilgiler verdiği konuşmasında, 1994 yılında çıktıkları yolda geldikleri noktayı vurgulayarak, "1994 yılında çıkılan bu büyük yolculuğun bugün gelmiş olduğu nokta Allah’ın lütfu ve keremi ile hepimizi gururlandıran, emeğimizin karşılığının fazla fazla alındığı, yılmadan, yorulmadan yapmış olduğumuz çalışmalarımızın semerelerinin alındığı bir duruma gelmiştir" diye konuştu.

Bem-Bir-Sen’in, üyelerinin ekonomik ve sosyal haklarını geliştiren ve üyelerin menfaatini her şeyin üstünde gören bir anlayışın temsilcisi olduğunu belirten Turbay, Bem-Bir-Sen’in artık bir marka olduğunu, uluslararası bir kamu sendikası haline geldiğini ve adını dünyanın dört bir yanına duyurduğunu söyledi.

GÜNDEMİ DEĞERLENDİRDİ

Mürsel Turbay konuşmasında daha sonra Türkiye’nin içinde ve dışında meydana gelen olaylara değinirken "Demokrasimiz adına kara günlerin aşıldığı, cennet olarak gördüğümüz topraklarımızda huzurun, sükunetin, emniyetin, istikrarın, özgürlüğün var olduğu bir zaman dilimi devam ederken, özellikle son 1,5 yıldır yakılmaya çalışılan ’ateşin’ hepimiz farkındayız" dedi.

Turbay, "Zaman zaman uyutulan hücreler, uluslararası oyunlarla sırası geldikçe uyandırılmış, ortalık yangın yerine dönüştürülmüş, devletimiz, hükümetler acz içinde gösterilmeye çalışılmış, son 2 yıldır Doğu ve Güneydoğu’dan akmayan kan, duran gözyaşı huzurlarını bozmuş, rahatlarını kaçırmıştır. Son olarak Türk demokrasi hayatına kara harflerle yazılacak büyük bir ’siyasi sorumsuzluk’ örneği sergilenmiş, Kobani’deki kardeşlerimiz üzerinden ’namus’ edebiyatı yapılarak, gençlerimiz sokaklara çağrılmış adeta kışkırtılarak ’kardeşler arası bir savaş’ yaşatılmıştır" diye konuştu.

Turbay daha sonra sendika olarak üyelerine ve diğer ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik olarak gerçekleştirdikleri eğitim ve öğrenci yurdu, faaliyetler, üyelerin yararlanması için satın aldıkları taşınmazlar gibi faaliyetlerini anlattı.

81 İLDEKİ ŞUBELER TAM KADRO GELDİ

Kemer’in Kiriş Mahallesi’ndeki Daima Biz Oteli’nde Mürsel Turbay, Genel Merkez Yönetim Kurulu üyelerinden Genel Sekreter Levent Uslu, Genel Teşkilatlanma Sekreteri Medeni Sevinç, Genel Mali Sekreter Gürkan Alper, Genel Eğitim ve Mevzuat Sekreteri Recayi Karslı; sendikanın 81 ildeki şube başkanları ve şube yönetim kurulu üyelerinden oluşan yaklaşık bin kişinin katıldığı toplantı, 28 Ekim tarihine kadar devam edecek.