Bem-Bir-Sen Sakarya Şube Başkanlığı’nın 5. Olağan Genel Kurulu, Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Genel kurulda konuşan Turbay, “Çocuklarımıza sahip çıkalım, onlar bizim içimizde olsunlar, bizimle birlikte olsunlar aksi takdirde yarın yolun şu tarafına geçerler sizleri ve bizleri taşlarlar” dedi.

Adapazarı Orhan Gazi Kültür Merkezi’nde yapılan kongreye Adapazarı Belediye Başkanı Süleyman Dişli’nin yanı sıra çevre il Bem-Bir-Sen şube başkanları, delegeler ve üyeleri katıldı.

Saygı duruşu ile başlayıp protokol konuşmalarıyla devam eden genel kurulda bir konuşma yapan Bem-Bir-Sen Genel Başkanı Mürsel Turbay, “Geçmişte paramız yoktu, idealimiz vardı ama bugün hem paramız var hem de inşallah ideallerimizi elimizden kaydırmadan, elimizden kaybetmeden bu ülkeye, bu topluma hizmet anlamında neler vermek istediğinin sevdasıyla yananların burada olduğunu düşünüyorum. Kavganın kazananı olmaz, kavgada kimse kazanmaz. Burada hangi dernek, hangi cemiyet, vakıf hangi yapı ne olursa olsun ikisi birbiriyle kavga ettiği zaman zarar görecek bu ülkedir, bu toplumdur. Biz yıkmak değil yapmak zorundayız, işte bu yüzden Memur-Sen konfederasyonumuzun ve Bem-Bir-Sen’imizin diğer Memur-Sen konfederasyonumuza üye sendikalarımızın ve değerli başkanlarım başta olmak üzere hepinizin bir görevi var. Toplumun huzuru için, toplumun sükunu için birlik ve beraberliği için elimizden ne geliyorsa onu yapmak zorundayız. Biz boş durmayacağız, boş duranı Allah da sevmez, kulu da sevmez. Biz gençlerimizi, çocuklarımızı yetiştirmek zorundayız. Unutmayın şu anda en önemli konulardan bir tanesi ve şu anda toplumumuzun sıkıntılarından bir tanesi gençliğimizdir. Herkes çocuklarına sahip çıksın, gençlerimize sahip olalım. Çocuklarımızın ellerinden tutalım, gittiğimiz sohbet toplantılarında sadece kendimizi kurtarmayalım. Gittiğimiz vaaz ve nasihatlerden sadece kendimizin zihnine bir şeyler koymuş olmayalım. Çocuklarımızı unutmayalım, çocuklarımızı bağrımıza basalım. Onları kucaklayalım, onları sevelim, sayalım, öpelim ve onlar bizim dışımızda başka yerlerde sevgi ve muhabbet aramasın. Onlar bizim içimizde olsunlar, bizimle birlikte olsunlar aksi takdirde yarın yolun şu tarafına geçerler sizleri ve bizleri taşlarlar” dedi.

Ülkemizin değeri ve kıymetini bilmemiz gerektiğini belirterek, başka bir Türkiye’nin olmadığını söyleyen Turbay, “Ülkemiz bir ateş çemberi içerisindedir. Her gün mülteciler, yardıma ihtiyacı olanlar ülkemize akın akın geliyorlar. Bakın bizim başka bir Türkiye’miz yok. Şu andaki Orta Doğu ülkelerinde bulunan ülkelerin ve dünyadaki mazlum ve mağdur coğrafyadakilerin sahibi bizleriz yani Türkiye. Tabii ki önce Allah sonra Türkiye. Peki Türkiye’nin bir sahibi var mı? Şöyle bir bakıyor musunuz çevremizdeki ülkelerden hangisinin kapısını tık tık çalar ve içeri girebilirsiniz ve hangisi size kucağını açıp yardım edebilir. Onun için biz ülkemizin içerisinde ülkemizin değerini ve kıymetini bilmek zorundayız, oyunlara asla ve asla gelmemek zorundayız” diye konuştu.

Başkan Turbay, “Bem-Bir-Sen, Memur-Sen konfederasyonu üyesi bir sendika ve ulusal anlamda marka bir sendikadır. Sosyal denge sözleşmeleriyle Türkiye’deki yaklaşık yüzde 80 belediyelerimizde sosyal denge sözleşmesi yapıyoruz. Ve bu sözleşmeler içerisinde de aynı zamanda 81 vilayetteki il özel idarelerinin 2 tanesinde sadece yapamadık, onun dışında yine tamamında sosyal denge sözleşmesi yaptık. Tabi çalışmalarımız bu anlamda devam ediyor, itfaiye de fiili hizmet ve yıpranmayla ilgili çalışmalarımız devam ediyor, bazı eksikliklerimiz var bunların giderilmesini arzu ediyoruz. Zabıta arkadaşlarımızın yine 5510 sayılı yasadaki değişiklikle inşallah düzeltilmesi gerekliliğine inanıyoruz ve onlarında fiili hizmet ve yıpranmadan faydalanmaları için çalışmalarımız devam ediyor. Yine konfederasyonumuzun önderliğinde kamu personel danışma kurulunda dile gelen ve çalışanlarımıza bir dereceden tutup, diğer bir takım hak ve menfaatlerin alınması ile ilgili çalışmalarımız devam ediyor. Diğer taraftan yerel yönetimlerde 4B’li dediğimiz, geçmişte 5393 sayılı yasanın 49. Maddesine göre arkadaşlarımızın kadroya geçenlerimizin ümit ediyorum ki önümüzdeki günlerde çıkacak bir torba yasada mücadelesini vereceğiz” ifadelerini kullandı.

Yapılan konuşmaların ardından faaliyet ve ve denetim raporları okunarak kabul edildi. Dilek ve temennilerin ardından seçime geçildi.