Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, yapılacak olan kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin, “Hukukun izin verdiği her yerde değişim yapacağız” dedi. Hazinedar ayrıca Beşiktaşlılara projesi tamamlanan bir müjdeyi de açıkladı.

Nispetiye Mahallesi’nde yıllardır yenilenmeyi bekleyen Birlik Parkı, Beşiktaş Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yenilendi ve halkın hizmetine sunuldu. Birçok alanda hizmet verecek olan park hem çocuklar, hem yetişkinler düşünülerek yeniden düzenlendi. Park açılışını da Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar yaptı. Açılışta kürsüden vatandaşlara seslenen Başkan Hazinedar, Beşiktaş’ta yapılacak olan kentsel dönüşüm süreci hakkında açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ın İstanbul’un merkezinde yer aldığını ifade eden Hazinedar, yapılacak dönüşümün hem Beşiktaş, hem de İstanbul’un menfaatine olacağını ifade etti.

“GELECEK DÖNEMDE ÖNEMLİ ADIMLAR ATACAĞIZ”

Hazinedar konuşmasının devamında şu ifadeleri kullandı: “Hiç şüpheniz olmasın burada bir kentsel dönüşüm süreci başlayacak. Şehrin ruhuna, kent hakkına, kentlilik bilincine, tarihi geçmişine ve insanına yakışan bir kentsel dönüşüm süreci gerçekleştireceğiz. Her yere dokunacağız. Hukukun izin verdiği her yerde değişim i gerçekleştirmek istiyoruz. Biz burada kentsel dönüşüm yapmak istiyoruz. Artık daha kaliteli binalarda daha kaliteli bir yaşama kavuşmak istiyoruz diyen herkese belediyenin tüm imkanlarını seferber edeceğiz. Bu nedenle önümüzdeki süreçte belediyemizle daha haşır neşir olun. Bu noktada önümüzdeki dönem Beşiktaş’ın kötü yapılanmış yerlerinde önemli adımlar atmak istiyoruz. Bunun içinde desteğinizi bekliyoruz. Bize bırakılan kötü mirası bir miktar iyileştirerek çocuklarımıza bırakalım.”

“TARİHE GEÇECEK BİR PROJE”

Hazinedar ayrıca bir müjdeyi de açıkladı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile yapılan ortak projenin detaylarını aktaran Murat Hazinedar, Ortaköy Vadisi’ni aktif yeşil alan haline dönüştüreceklerini söyledi. Hazinedar, “Buranın tam 100 misli büyüklüğünde aktif bir yeşil alanı sizin hizmetinize sunacağız. Ortaköy Kültür vadisi olarak yeşilini güçlendireceğiz çok daha güzel bir yeşil uygulamalar peyzajlar gerçekleştireceğiz. Projeye şuan başladık yılbaşına kadar projeyi bitireceğiz 2015 de ihale edeceğiz inşallah 2016 yazında hizmete açacağız. Ortaköy’e inen vadiyi tamamen aktif yeşil alan olan İstanbulluların hizmetine açacağız. Burası beklide İstanbul’da son dönemde yapılan en güzel yeşil, doğa ve park projesi olarak tarihe geçecek.”

Konuşmasının ardından Başkan Murat Hazinedar ve vatandaşlar bir süre parkı gezdi. Çocuklarla beraber tramboline binen Hazinedar, bölge halkının isteklerini de not aldırdı.