İnsani yardım kuruluşu olan ve dünya genelinde ihtiyaç sahiplerine yardımlarda bulunan Beşir Derneği Karaman temsilcisi Osman Yaşar Işıklı, dernek Basın ev Halkla İlişkiler Sorumlusu Hacı Ateş, Organizasyon ve Gönüllüler Sorumlusu Yakup Civelek Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan'ı makamında ziyaret ederek, derneğin faaliyetleri detaylı hakkında bilgiler verdi.
Beşir Derneği Karaman Şubesi Temsilcisi Osman Yaşar Işıklı derneğin faaliyetleri hakkında şu bilgilere yer verdi; " Şu an itibari ile Karaman içerisinde yabancı uyruklu 120 mülteci aile ve 180 ihtiyaç sahibi T.C. vatandaşımız sistemimizde kayıt altındadır. Her ay düzenli bir şekilde hem vatandaşlarımıza hem de mülteci ailelere yardım yapmaktayız. Ayrıca Türkiye genelinde 155 şubede faaliyetler aktif bir şekilde devam etmektedir. Şu an Kilis’te günlük 100.000 ekmek üreten fabrika 1 yıldır mülteci kampları için faaliyette bulunmaktadır. Suriye sınırına yakın bir kampta günde 2 öğün 10.000 kişiye yemek verilmesi için çalışmalar başlatılmıştır. Tüm Dünyada 55 merkezde çalışmalar devam etmektedir."
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan; " Ortadoğu'da çeşitli nedenlerden dolayı baş gösteren savaş nedeni ile yüz binlerce insan yaşamını yitirdi. Sayısı milyonları aşan insan ise yerinden yurdundan koparak başka bir ülkede mülteci durumuna düştü. Türkiye olarak dil, din, ırk ve mezhep ayrımı yapmadan bu insanlara sahip çıktık ve kapılarımızı açtık. Tarih boyunca paylaşmayı bilen, yardımlaşmayı görev sayan bir millet olduk. Bugün bunu en iyi şekilde gösteren bir ülkeyiz. Bu noktada devletimiz ve milletimiz mağdur, mazlum, masum ve yoksulların her daim yanındadır. Beşir Derneği'ne Karaman'da, Türkiye'de ve tüm Dünya'da mazlum, masum ve yoksulların ihtiyaçlarını karşılamak adına gerçekleştirdikleri yardım faaliyetlerinden dolayı gönülden teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyorum" dedi.