ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ile YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay, Zonguldak’a gelerek Bülent Ecevit Üniversitesi’ndeki (BEÜ) yatırımları inceledi. Demir, “Rektörlük balkonundan seyrettiğimde Avrupa üniversitesi görüntüsü var” diyerek BEÜ Rektörü Mahmut Özer’i tebrik etti.

Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ile YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay’ı kabul etti. Öğle yemeğinin ardından heyet ÖSYM’nin Zonguldak’taki bürosunu ziyaret etti.

ÖSYM’nin Zonguldak’taki faaliyetlerini inceledikten sonra BEÜ hakkında Rektör Mahmut Özer’den bilgiler alan ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir, gazetecilere yaptığı açıklamada şöyle dedi:

“Bugün Rektörümüz Mahmut Özer’i ziyaret ettik. ÖSYM’nin Zonguldak’taki faaliyetlerini birlikte değerlendirelim istedik. Rektörümüz bizi kabul etti. Üniversitenin taleplerini aldık. Ben yaklaşık bir sene kadar önce buraya gelmiştim. Her gün geliştiğini her gün yenilendiğini görüyorum. İşin açıkçası Rektörlük balkonundan seyrettiğimde bir Avrupa üniversitesi görüntüsü var. Çok sevindirici bir şey, öğrencilerin huzur içerisinde dolaştığı eğitime yöneldiği bunu görmek Türkiye için çok büyük bir memnuniyet kaynağıdır. Ben rektör hocamı tebrik ediyorum. Üniversiteyi böyle geliştirdiği için, bu hizmet mutlaka devam edecektir. Böyle daha yapılacak pek çok şey vardır. Rektörümüz zaman içerisinde kendisi de gerçekleştirecektir.”

“BEÜ’DEKİ GELİŞMELERİ GIPTAYLA İZLİYORUZ”

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Durmuş Günay ise Bülent Ecevit Üniversitesi’nin Batı Karadeniz Bölgesi’nin parlayan bir güneş gibi hızla ilerlediğini ifade ederek şöyle konuştu:

“Hem üniversiteyi hem de ÖSYM’nin buradaki bürosunu ziyaret etmek amacıyla geldik. Ben burada öğretim üyeliği de yaptım. O günleri de biliyorum. Üniversitenin gerçekten bugün gösterdiği olağanüstü gelişmeler var. Rektörümüzün olağanüstü çabalarıyla üniversitenin hızla gelişmesini görmek de doğrusu çok mutlu oluyoruz. Hem YÖK üyesi olarak hem de eski bir öğretim üyesi olarak BEÜ’deki gelişmeleri büyük bir gıpta ile izliyoruz. Son derece başarılı ve gayet sağlıklı bir gelişme izliyor. Üniversitenin Ankara’daki YÖK’teki imajı da doğrusu fevkalade önemlidir. Çok iyi bir yere geldiler. Rektörümüz İslam Dünyası Kalite Güvencesi Birliği’nin de Başkan Yardımcısıdır. Ülkemizi oralarda da temsil ediyor. Dolayısıyla üniversitemiz Batı Karadeniz Bölgesi’nde gerçekten parlayan bir güneş gibi geleceğe hızla ilerlemektedir. Bunu zaman zaman görmekten ben de çok mutlu oluyorum.”

VEKİLİN BABASINA ZİYARET

Heyet ardından BEÜ Sağlık Kampüsü’nü ziyaret etti. Başhekim Doç. Dr. Varım Numanoğlu’dan hastane hakkında bilgiler alan heyet, yoğun bakım servisleri ile görüntüleme merkezlerini de yerinde inceledi.

Heyet, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ın babası Cemil Ulupınar’ı ziyaret etti. Üroloji Bölümü’nde tedavi gören Ulupınar’a geçmiş olsun dileklerini ileten heyet bir süre de AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile sohbet etti.

Gezi sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan heyet üyeleri, BEÜ’deki gelişmelerin kendilerini mutlu ettiğini ifade ettiler.

“AMERİKA’DA NE VARSA BURADA DA VAR”

YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Durmuş Günay, “Ben burada 2005 yılında uzun bir süre yattım. O zaman göre hastane binaları hastane kampüsü iki katına çıkmış. Neredeyse yoğun bakımı gördük. Herhalde dünyada ne varsa Amerika’da ne varsa öyle bir yoğun bakım ünitesi yapılmış. Bunu yapanları, üniversite rektörünü tebrik ediyoruz” diye konuştu.

“ZONGULDAK İÇİN BÜYÜK KAZANIM”

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Ali Demir ise Sağlık Kampüsü’nün Zonguldak için büyük bir kazanım olduğuna dikkat çekerek şöyle dedi:

“Rektörümüz ‘Sağlık Kampüsü’ne gidelim’ dediğinde ben gerçekten merkez kampüsün köşesindeki binaya gideceğimizi zannetmiştim, ilk defa geliyorum. Muhteşem bir hastane, sadece kapasite olarak değil, içindeki modern yaklaşım modern tedavi imkanlarının oluşması, içeride sayın başhekime sormuştum; ’bundan daha ileri bir teknoloji var mı’ diye, gerçekten tüm dünyada daha ileri bir teknik yok. Ben gerçekten emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Zonguldak için büyük bir kazanım olduğunu düşünüyorum.”