Beylikdüzü’nde yaklaşık 6 bin kişi, 15 bin metrekare alanda Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’deki figürünü yaptı. Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da katıldığı Atatürk imzalı figür, havadan görüntülendi.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 91’inci yıldönümü dolayısıyla Beylikdüzü Belediyesi’nin organizasyonuyla Mustafa Kemal Atatürk’ün Kocatepe’deki figürü yapıldı. Adnan Kahveci Mahallesi Kapalı Pazar önünde gerçekleştirilmesi planlanan figür için yaklaşık 6 bin vatandaş, saat 14.00’te alana geldi. Yağmura karşı siyah şemsiyelerini alıp, Atatürk resminin olduğu siyah tişörtleri giyen binlerce kişi, 15.30’da figürü tamamladı. 5 dakika hareketsiz kalan vatandaşların oluşturduğu Atatürk’ün Kocatepe’deki figürü helikopterle havadan da görüntülendi.

"ORTAYA GÜZEL BİR SONUÇ ÇIKTI"

Atatürk figürünün bir parçası olmak için soğuğa rağmen vatandaşlarla alanda bekleyen Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, ortaya güzel bir sonucun çıktığını vurguladı.

"Böyle bir deneme Beylikdüzü’nde ilk kez yapıldı" diyen İmamoğlu, "Bence çok güzel oldu. Ancak inşallah seneye daha güçlüsünü yapacağız "şeklinde konuştu.

Tarihin önemine değinen İmamoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti var ise, bu ülke bütün huzursuzluklara rağmen huzurun teminatı olmanın adayı ise bunun tek sebebi var. Bu da 91 yıl önce mücadele veren Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının vermiş olduğu mücadelelerinin sonucudur. Bugünlerimizin değerini bilmemiz lazım. Daha çok güzel bayramlar kutlayacağız" ifadelerini kullandı.

Başkan İmamoğlu, Cumhuriyet kutlamalarının konser, tören ve yürüyüşlerle devam edeceğini söyledi.