KONYA (AA) - Milli park olan Beyşehir Gölü kıyılarında martıları gören vatandaşlar, onları beslemek için ekmek ve benzeri yiyecekler atarken cep telefonu ve bilgisayarlarıyla fotoğraf çektirmeyi de ihmal etmiyor.

Beyşehir ilçesinde, vatandaşlar göl kıyılarında, martılar arasında özçekim yapmanın keyfini yaşıyor. Beyşehir Gölü Milli Parkı sahiline akın eden vatandaşlar, yiyecek arayışı içerisine girerek martılar ile su kuşlarını beslemek için adeta yarış içerisine giriyor. Bayat ekmek ya da simit parçalarını kapmak için mücadele eden martılar ilginç görüntüler sergiliyor.

Beyşehirli vatandaşların yakın ilgisi kış döneminde özellikle Kızkalesi Adası'nda yaşam süren beyaz martıları kent merkezindeki sahile kadar çekiyor. Adalarda yiyecek bulamadığı için kıyılara kadar gelen martılar, kanat çırpışları ve cıvıltılarıyla sahilde renkli görüntüler oluşturuyor. Yüzlerce martının göl kenarında kanat çırpması vatandaşların sahile olan ilgisini de artırıyor. Doğadaki bu güzel görüntüleri ölümsüzleştirmek ve martılar arasında fotoğraf çektirmek isteyenlerin sayısı ise gün geçtikçe artıyor. Beyşehir'in yanı sıra çevre il ve ilçelerden, taşra mahallelerinden gelenler Beyşehir Gölü kıyılarında güzel vakit geçiriyor.

Ellerine cep telefonunu ya da bilgisayarlarını alan ziyaretçiler, kıyılarda uçuşan martılar ve göl üzerinde gezinti yapan su kuşlarıyla fotoğraf çektirmek için adeta birbiriyle yarışıyor. Gençler, kuşlar arasında bol bol özçekim yaparak en iyi kareyi yakalayabilmek için dakikalarca çaba gösteriyor.