KONYA (AA) - Beyşehir ilçesinde, çiftçi bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Konya İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından 2016 yılı çiftçi eğitim programı çerçevesinde Beyşehir'e bağlı Akburun Mahallesi'nde çiftçi eğitim toplantısı gerçekleştirildi.

Bir kahvehanede düzenlenen toplantıda konuşan İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, 2016 yılı tarımsal desteklemeleri, KOP kapsamında yüzde 50 ahır hibeleri, hayvan sağlığı, arazi toplulaştırması, 5403 sayılı yasaya göre tarım arazilerinin miras yoluyla devri, satışı, hibe ve takas yolu ile devri, su ürünleri ile ilgili konularda bilgilendirmede bulunurken, çiftçilerden gelen soruları cevaplandırdı.

Toplantıda, buğdayda kalite ve kaliteye etki eden faktörler ile özellikle gübreleme ve kalite ilişkileri de konunun uzmanları tarafından anlatıldı.

Akburun Mahallesi Muhtarı Erol Öksüz, çiftçinin yoğun katılım gösterdiği toplantının çok faydalı olduğunu belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Toplantıya, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Fevzi Tosun, Balıkçılık ve Su Ürünleri Şube Müdürü Mustafa Bağcı, Beyşehir İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Nurettin Karşıyaka, Beyşehir Ziraat Odası Başkanı Mustafa Ağralı, il ve ilçe müdürlüğü teknik personeli ile çok sayıda çiftçi katıldı.