KONYA (AA) - Beyşehir'de, 5 ilçenin kaymakamı, belediye başkanları, ziraat odası başkanları, mahalle muhtarları havza kalkınma istişare toplantısında bir araya geldi.

Beyşehir'de Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda düzenlenen istişare toplantısının açılış konuşmasını yapan Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Beyşehir'in Konya ve Türkiye için ayrı bir önem taşıdığını dile getirerek, "Çünkü bu havza denizden yaklaşık bin 25 metre yükseklikte olan Beyşehir Gölü’nün etrafında oluşan yerleşim yerlerinin bir araya gelmesinden müteşekkil. Tabi göl ve deniz kenarları farklı değerler ortaya koyuyor. Dolayısıyla Beyşehir Gölü Havzası’nın kendi içinde ayrı bir kıymetlendirilmesi, değerlendirilmesi söz konusu. Bu imkanlar ve fırsatlar nedir, ne olacaktır, ne sunuyor, burada yaşayan insanlarımız bunlardan yararlanmak durumunda. Ancak idareciler olarak bizler de bu fırsatlardan yararlanmaları konusunda burada yaşayan insanlarımızın ufkunu açmamız gerekiyor. Bu toplantı aslında böyle bir amaca hizmet etmek için tertip edildi" dedi.

Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun da, konuşmasında, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu’na toplantıyı ilçelerinde organize ettiği için teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından toplantı AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu’nun moderatörlüğünde devam etti.

Toplantıda, ilçelerin mahalle muhtarları, Konya’daki yatırımcı kurumların bölge ve il müdürleri, yaşadıkları ve görev yaptıkları yerleşim merkezleri ile ilgili olarak istek ve taleplerini belirttiler.

Babaoğlu, toplantının ardından gazetecilere yaptığı değerlendirmede, milletvekilliğinin halkı temsil etme görevi olduğunu belirterek, sadece seçim dönemlerinde değil, seçim sonrasında da halkla ve milletle sürekli beraber olduklarını söyledi.

Babaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu kapsamda ilk grup olarak, AK Parti İl Başkan yardımcılarımız, yönetimimiz, yine ilçe başkanlığımızla beraber Beyşehir, Seydişehir, Derebucak, Hüyük ve Derbent ilçelerimizi kapsayan bu Beyşehir Gölü havzasında bulunan muhtarlarımızla, kaymakamlarımızın öncülüğünde onların organizasyonunda hep beraber çalışma programı düzenledik. Muhtarlarımızın ve mahalle temsilcilerimizin taleplerini, isteklerini sorunlarını dinledik, çözebildiğimizi anında çözmeye çalıştık. Diğerlerini de not ettik. Onun dışında ki talepleri de alıp gerekli milletvekillerimize iletiyoruz. Amacımız, sorun çözmek, vatandaşımızın taleplerine cevap vermek. Çünkü biz halkın partisiyiz. Bu manada sahada olmaya özen gösteriyoruz. Bunun için buradayız. Bu çalışmayı önümüzdeki haftalarda Seydişehir merkezli olarak Bozkır, Yalıhüyük, Ahırlı, ve Seydişehir olarak inşallah Seydişehir’de tekrar edeceğiz."

Toplantıya AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, Beyşehir Kaymakamı Muzaffer Başıbüyük, Seydişehir Kaymakamı Regaib Ahmet Özyiğit, Hüyük Kaymakamı Bayram Türker, Derebucak Kaymakamı Hayati Köktaş, Derbent Kaymakamı Arif Oltulu, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, Seydişehir Belediye Başkanı Mehmet Tutal, Hüyük Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Derebucak Kaymakamı Ahmet Kısa, Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, DSİ 4. Bölge Müdürü Birol Çınar, KOP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı İhsan Bostancı, Konya Orman Bölge Müdürü Bekir Karacabey, TUİK Bölge Müdürü İsmail Çapoğlu, Orman ve Su İşleri 8. Bölge Müdürü Yılmaz Kocaman, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Konya Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Daire Başkanı Raşit Turan, AK Parti il başkan yardımcıları, AK Parti ilçe başkanları, mahalle muhtarları ile ziraat odası başkanları katıldı.