KONYA (AA) - Belediye Başkanı Murat Özaltun, ilçede iş dünyasına girmeye hazırlanan girişimci adaylarına “Siz yeter ki üretmek isteyin, sizlerin daima yanınızdayız ve Beyşehir’de sizler için her türlü iş fırsatı da var” dedi.

Beyşehir ilçesinde yeni girişimcilerin ortaya çıkarılması amacıyla başlatılan çalışma kapsamında açılan kursta katılımcılara uygulamalı girişimcilik eğitimleri verilmeye başlandı.

Belediye Başkanı Murat Özaltun, eğitim verilen girişimci adayları ile biraraya gelerek çeşitli tavsiyelerde bulundu.

Özaltun, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun genç girişimcilere büyük önem verdiğini söyledi.

Kendilerinin de iş dünyasına yeni girişimcilerin kazandırılmasını çok önemsediklerini belirten Özaltun, şöyle devam etti:

"Bu konuda hükümetimiz üzerine düşen görevi yapıyor. Bu konuda sıranın artık sizlere geldiğini düşünüyoruz. Bizler de belediye olarak sizlerin iyi bir eğitim alabilmeniz adına yetişmiş kalifiye bir personel görevlendirilmesi noktasında devreye girdik. Şimdi eğitimlere başlandı. Eğitimin ardından sertifikayı aldıktan sonra bu belgeyi evinize değil de yeni kuracağınız işyeri ve ofisinizin duvarına asmanızı bekliyoruz.”

Girişimci adayı kursiyerler de Özaltun’a, ilçede kurmak istedikleri iş projeleri ile ilgili bilgi verdi.

Beyşehir Belediyesi, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü (İŞKUR) arasında imzalanan protokol çerçevesinde hayata geçirilen KOSGEB destekli ücretsiz uygulamalı girişimcilik kursları 9 gün boyunca devam edecek. Kursiyerlere katıldıkları her eğitim günü için 20 lira ödeme yapılırken, sertifika almaya hak kazandıkları takdirde ise kuracakları iş için KOSGEB tarafından 50 bin liraya kadar hibe, 100 bin liraya kadar da geri ödemeli destekten istifade edebilecek.

Beyşehir Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen uygulamalı girişimcilik eğitimlerine 25 girişimci adayı kursiyer katılıyor.