KONYA (AA) - Beyşehir'de yapımına geçtiğimiz yıl sonbahar döneminde başlanan yeni devlet hastanesi hizmet binası inşaatı hızla yükseliyor.

Beyşehir Esentepe Mahallesi’ne Türkiye’nin en büyük ve en modern ilçe devlet hastanelerinden birisi inşa ediliyor. Yükseklerden bakıldığındı hilal görünümüyle dikkat çeken hastane farklı mimarisi ile Beyşehir’in estetiğine de ayrı bir değer katacak. Bin 578 adet çeşitli türdeki fidanın toprakla buluşturulmasıyla hastane çevresi de zamanla zengin yeşil bir örtüye kavuşacak.
Sağlık Bakanlığı’nın Beyşehir’e kazandıracağı en büyük devlet yatırımlarından birisi olacak olan 150 yataklı, 168 yatak kapasiteli dev hastane binasının inşaat çalışmaları kış döneminde olunmasına rağmen durmadan büyük bir hızla devam ediyor.
İhalenin yapımını üstlenen İNTİM İnşaat tarafından kurulan inşaat alanında hummalı bir çalışmanın sergilendiği yeni devlet hastanesi yapımı tamamlandığında Türkiye’nin en büyük ilçe devlet hastanelerinden birisi olacak.
Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, beraberindeki AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve Beyşehir Ticaret Odası Başkanı Salih Gül ile birlikte hastane şantiyesini ziyaret ederken, yapımı süren yeni hastane binası ile ilgili yürütülen çalışmalar hakkında müteahhit firma yetkililerinden bilgiler aldı.
Özaltun, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Beyşehir Belediyesi tarafından yürütülen projelerin yanısıra devlet yatırımlarının da Beyşehir’de bir bir hayata geçirilerek inşaatına başlanılan yapıların hızlı bir şekilde yükselmeye devam ettiğini söyledi.

Bunlardan bir tanesinin de Beyşehir’e kazandırılacak Yeni Devlet Hastanesi hizmet binası olduğunu belirten Özaltun, "Beyşehir’in en önemli eksiklerinden bir tanesi de Beyşehir ve bu bölgeye yakışır bir devlet hastanesi idi. Yeri ile ilgili devam eden sürecin netleşmesinin ardından hastanemizin yapımına başlandı. İhaleyi üstlenen firma tarafından yaklaşık 4-4,5 ay gibi kısa bir süre önce inşaat çalışmalarına başlanmasına rağmen ekiplerin çok hızlı ve hummalı bir çalışma sergilediğine burada tanıklık ettik. Şantiye şefimizle de yaptığımız görüşmedeki ifadesi şu; ‘Nisan ayı gibi inşaatın kaba iskelesi bitmiş olacak ve 2017 yılının Nisan-Mayıs-Haziran ayları arasında inşallah çalışmalarını bitirip halkımızın ve hemşehrilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz’ dediler. Hatta, belediyemizden acil girişindeki eğim ve kot farkının düzeltilmesi ile ilgili talepleri de oldu. Biz de bu konuda Belediye olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazır olduğumuzu ifade ettik ve inşallah burada bir kot düşürmesi ile birlikte hastanenin yapılmasından sonra ambulansların ve diğer araçların sorunsuz geçişi için Belediye olarak çalışmaları da başlatıyoruz”dedi.