KONYA (AA) - Konya Büyükşehir Belediyesi, Beyşehir'de bulunan eski hükumet konağını restore ettirdi.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek yaptığı yazılı açıklamada, "Yeni Büyükşehir Yasası" ile şehir genelinde sürdürülen tarihi eserlerin restorasyonuna büyük önem verdiklerini söyledi.

Yapılan yatırımlarla tarihi eserlerin korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalıştıklarını ifade eden Akyürek, "Beyşehir'de bulunan ve tarihi değeri olan eski hükumet konağının restoresi tamamlandı" dedi.

Açıklmasında ayrıca, Konya genelinde 50'den fazla cami, medrese, han, hamam ve türbenin restorasyonu ile 3 bine yakın tarihi eseri restore ettiklerini hatırlatan Akyürek, Beyşehir ve çevresinde yapılacak diğer çalışmalar için de şunları söyledi:

"Eşrefoğlu Camii, Taş Medrese, Bedesten, bölgedeki yeşil alan, göl kenarındaki gezinti alanları, tüm tescilli yapılar, görüntüyü bozan yapılar kaldırılarak mahallenin tamamı granit ve andezitle kaplanacak. Beyşehir Belediyesi ile birlikte yürüttüğümüz bu projenin en kısa zamanda tamamlanması ve Beyşehir'in Konya'nın cazibe merkezlerinden birisi olabilecek alanları bu dönemde şehrimize kazandırmak istiyoruz."