Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, Kobanililere yardım malzemesi dağıtmak üzere Şanlıurfa’ya geldi.

Bilal Erdoğan, Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın ile birlikte Şanlıurfa’ya geldi. İbrahim Peygamber’in ateşe atıldığı yer olarak bilinen Balıklıgöl Platosu’ndaki Dergah Camii’nde namaz kılan Erdoğan, Hz. İbrahim’in doğduğu mağarayı ve yerleşkeyi gezdi. Şanlıurfalıların yoğun ilgi gösterdiği Erdoğan, "Urfa bizim çok önemli bir medeniyet merkezimiz. Biz de hem ziyaret etmek, hem de ihtiyaç sahiplerine, Türkiye’ye sığınmak zorunda kalanlara yardımcı olmak için buraya geldik. Hayırlara vesile olur inşallah" dedi.

TÜRGEV Başkanı Arzu Akalın ise, "Amacımız Kobani çatışması sebebiyle Türkiye’ye sığınan kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, varsa ihtiyaçlarını gidermek istediğimizi göstermektir. Bölgeyi gezeceğiz" diye konuştu.

Gezinin ardından yemek için otele dinlenmeye giden kafileyi, otel önünde Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük karşıladı. Kafile yemeğin ardından Suruç’a giderek, yardım malzemelerini dağıtacak.