Bilecik’te, kısa bir süre önce hacdan dönen ve yüksek ateş, ishal şikayetleriyle Bilecik Devlet Hastanesi’ne başvuran 3 kişiye Mers virüsü ile karantina uygulaması sürerken, Hastane Başhekimi Opr. Dr. Burak Öztop, kesinlikle Ebola virüsü diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, “Sadece 3 tane hacdan gelen bayan hastamızda ateş ve solunum sıkıntısı olduğundan dolayı Mers şüphesi taşıdıkları şüphesiyle karantinaya alındı" dedi.

Edinile bilgiye göre, kutsal topraklardan kısa bir süre önce gelen Bahriye Çoban (62), Emine Sezer (61) ve Nevriye Maltaş (68), yüksek ateş ve ishal şikayetleriyle Bilecik Devlet Hastanesi Acil Servisine başvurdu. Şüphe üzerine hemen Acil Servisin bir kısmı izolasyonla kaplanarak 3 hacı bu alanda karantina altına alındı. Bu karantinaya alınana hastaların ardından Bilecik Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Burak Öztop bir basın açıklaması düzenledi. Öztop, kesinlikle Ebola virüsü diye bir şeyin söz konusu olmadığını belirterek, “Sadece 3 tane hacdan gelen bayan hastamızda ateş ve solunum sıkıntısı olduğundan dolayı Mers şüphesi olduğu için hastalarımızı gözleme aldık. Bakanlığın rutin prosedürünü uyguluyoruz şuanda. Bunlarında kanıları kesin değil tetkikleri yapılıyor. Yapılan tetkiklerin sonucuna göre adları koyulacak. Fakat biz bu şüphe olduğu için çalışanlarımızı ve diğer hastalarımızı korumak adına normal rutin Sağlık Bakanlığı’mızın politikasını uyguluyoruz ”dedi.

“DAHA DETAYLI AÇIKLAMALARI SONUÇLAR ÇIKINCA YAPACAĞIZ”

Daha detaylı bir açıklamaları sonuçlar çıktıktan sonra net olarak yapacaklarını belirten Başhekim Dr. Öztop, “Sonuçlarımız çıktıktan sonra daha detaylı bilgi vereceğiz. Hastalık üst solunum yolu enfeksiyonunun viral bir bağlantısıyla özellikle yaşlı hasta yurt dışından gelen hastalarda beklediğimiz bir hastalık grubu. Hastalık üst solunumda solunum sıkıntısı ve ateşle kendini gösterebilen bir hastalık grubu. Solunum yoluyla damlacık yoluyla yayılabildiği için takibinin ilerlemesinin önlemesi açısından bakanlığımızın bir prosedürü var. Bu prosedürü uyguluyoruz şuanda. Dediğim gibi daha detaylı bilgi için bir süre beklemenizi istiyorum. Şuana kadar 3 hastamız geldi” dedi.

Acil servisin diğer kısmında ise yoğun güvenlik tedbirleri alınırken acil ve yatan hasta girişlerine emniyet şeridi ile kapatıldı. Gelen hastalar poliklinik binasına yönlendiriliyor.