ANKARA (AA) - Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, yazılı açıklamasında, Ankara Kızılay'da gerçekleştirilen hain terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, acılı ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diledi.

Türkiye her zaman ülkesinde, bölgesinde ve hatta dünyada barış ve kardeşlikten yana bir tutum içinde olduğunu, olmaya da devam edeceğini bildiren Yıldırım, "Ülkemizin barış ve kardeşlik isteği ile çabasına rağmen savaşa ve terör bataklığına sürüklemek isteyenlerin oyununa gelmeyecek. Türkiye'nin teröre karşı sürdürdüğü kararlı tutumunu kırmak, Güneydoğu’da kat edilen mesafeyi engellemek, Türkiye’yi terörün hedef ülkesi haline getirmek, toplumu korku ve paniğe sevk etmek isteyenler hiçbir zaman emellerine ulaşamayacaklardır" değerlendirmesinde bulundu.

Ülkenin birlik ve beraberliğini bozmaya yönelik girişimlerin tamamının er ya da geç akamete uğratılacağına dikkati çeken Yıldırım, terör saldırılarıyla Türkiye’nin teröre karşı tutumunda ve kararlılığında bir değişiklik olacağını umanların büyük yanılgı içerisinde olduklarını vurguladı.

Yıldırım, "Birlik ve beraberliğimizi korumak, toprak bütünlüğümüzü muhafaza etmek için son terörist etkisiz hale getirilene kadar operasyonlarımız kararlı bir şekilde sürdürülecektir" ifadesini kullandı.