Bingöllü 15 Temmuz gazisi Onur Asutay, "O gece en büyük yürek kadınlarda vardı. Bir teyze erkekleri gaza getirip tek başına tankın yönünü değiştirebildi"dedi.

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı koordinesinde Sosyal Olmayı Seviyorum( SOS ) Derneği tarafından “15 Temmuz’u Anma ve Yaşatma” programı Bingöl Kültür Merkezinde düzenlendi.Kuran-ı Kerim tilavetiyle başlayan gecede açılış konuşmasını Köy Korucuları Konfederasyonu Başkanı Ziya Sözen yaptı.

15 Temmuz’un genç nesillere aktarılması gerektiğini vurgulayan Sözen “ Genç nesillerimize bir şeyler aktarabilmek adına son derece önemli. Çünkü ülkeler, insanlar gibi doğar, büyür, gelişir ve sonrada çöküş sürecine geçerler. Biz Türkiye Cumhuriyeti devleti genç, dinamik henüz bu topraklarda yüzyılını doldurmamış enerjisiyle, çevresiyle bütün ülkelerin kıskandığı, güvendiği bir ülke konumundayız. Bu anlamda da bizi coğrafyada rahat bırakacaklarını sanıyorsak yanılıyoruz” dedi.

Ülkedeki FETÖ ve PKK’lı teröristlerin temizlenmesi konusunda kararlı duruş sergilendiğine dikkat çeken Sözen, “Bunlar, kendi aslını, neslini, kişiliğini ve onurunu inkar edecek kadar silik ve kişiliksiz insanlardır. O yüzden bunların bu toplumun içine sızması orada saklanması, orada kümelenmesi son derece basittir. Halen içimizde bulunup kendilerini gizleyebiliyorlar. O yüzden bütün kurum ve kuruluşlardaki başta PKK terör örgütüne mensup kravatlı teröristler olmak üzere bütün FETÖ’cü teröristlerin sonuncusu temizleninceye kadar ülkemizin bir kararlılık vurgusu içinde olması lazım. Bu kararlık vurgusu başta Cumhurbaşkanımızda, hükumetimizde ve toplumun bütün kesiminde vardır” şeklinde konuştu.

15 Temmuz gecesi Ankara Genelkurmay Başkanlığında ayağından yediği mermi ile gazi olan Bingöllü Onur Asutay, o geceyi anlatarak, 15 Temmuz’un kahramanlarının kadınlar olduğunu vurguladı.

Asutay, “ Ayağımdan yediğim mermiyle yaralandım. Helikopterden açılan ateş sonucu iki şarapnel parçası da gövdeme yedim. O gece ben, Erkan Bildik, Ramazan Tokuş ve Solhanlı bir arkadaşımız vardı. Beraber genelkurmaya gittik. Genelkurmayın içinden bize uzun namlulu silahlar ile ateş edilirken, bizde elimizdeki pet şişeleri fırlatıyorduk. Kızılay’da bir dayı, havada uçan jete, senin o yakıtın biter sen aşağı inersin diyordu. O gece en büyük yürek kadınlarda vardı. Bir teyze erkekleri gaza getirip tek başına tankın yönünü değiştirebildi” şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Elazığ Belediyesi Mehter Takımı, sahne aldı. Mehter takımının gösterisinin ardından 15 Temmuz Gazisi Onur Asutay’a plaket verildi.