Bingöl’de doğalgaz çalışmaları yürütülen mahallelerde ikamet eden vatandaşlara abonelik çağrısı yapan Belediye Başkanı Yücel Barakazi, “Vatandaşlarımız biran evvel abonelik işlemlerini yapsın. Bu işlemler ne kadar erken yapılırsa, bağlantılar da o kadar çabuk gerçekleşir ve doğalgaz hizmeti verilir” dedi.

Bingöl Belediye Başkanı Yücel Barakazi ve Bingöl’de doğalgaz hizmeti veren Doğalgaz Dağıtım Şirketinin Genel Müdürü Turgut Kızılkaya mahalle muhtarlarının katılımıyla bilgilendirme yaptı.

Doğalgazın büyük bir nimet olduğunu vurgulan Başkan Barakazi,"Doğalgaz ile birlikte ilimizin havası daha temiz ve daha kaliteli olacak. Bu sene doğalgaz aboneliğinde 10 bin hedef konulmuş. Firmanın koyduğu bu hedefi aşmasını umut ediyorum. Doğalgaz çalışmaları yapılan mahallelerimizde ikamet eden vatandaşlarımız biran önce abonelik işlemlerini yapsın. Bu işlemler ne kadar erken yapılırsa, bağlantılar da o kadar çabuk gerçekleşir ve hizmet verilir”şeklinde konuştu.

Doğalgaz çalışmalarından dolayı bozulan yolların bayramdan sonra onarılacağını ifade eden Barakazi, “Üstyapıyla ilgili yaptığımız ihale, itiraz üzerine Kamu İhale Kurumu’na gitmişti. Bugün o süreç tamamlandı. Dolayısıyla bayramdan hemen sonra çalışmalarımıza başlayacağız. Doğalgaz çalışmalarından dolayı bozulan tüm yollarımızı hızlı bir şekilde onaracağız”diye ifade etti.

Firmanın Genel Müdürü Turgut Kızılkaya ise, 5 mahallede devam eden çalışmaların tamamlanmasıyla birlikte toplamda 8 mahallenin doğalgaz hizmetinden yararlanacağını kaydetti.

2017 yılı yaptırım programı kapsamında Karşıyaka, Recep Tayyip Erdoğan, Şehit Mustafa Gündoğdu, Selahaddin-i Eyyübi ve Saray mahallelerinde çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Kızılkaya, “Bu kapsamda mahallelerimizde 8 bin 924 metre çelik, 36 bin 910 metre polietilen hat imalatı gerçekleşmiştir. Belirtilen mahallelerde doğalgaz dağıtım şebekesinin ana hatları büyük oranda bitmiş olup imalatı biten çelik ve polietilen hatların test aşamasına bugün itibariyle girmiş bulunmaktayız” ifadelerini kullandı.

Bingöl’de çoğunluğu konut aboneliği olmak üzere 4 bin 500 abone bulunduğunu ifade eden Kızılkaya, 50 okulun abonelik işlemlerinin tamamlandığını, 2017 yılı sonu itibariyle 10 bin abonelik hedeflediklerini aktardı.