Şişli’de Cumhuriyet’in 91’inci yıldönümü dolayısıyla düzenlenen yürüyüşe binlerce vatandaş katıldı. Ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar eşliğinde yürüyen vatandaşlar, Cumhuriyet’in yeni yaşını kutladı.

Şişli Belediyesi, Cumhuriyet’in 91’inci yıldönümü dolayısıyla yürüyüş düzenledi. ‘Yurtta sulh, cihanda sulh’ teması ile Osmanbey Metro durağından başlayan Cumhuriyet Yürüyüşü’ne ellerinde Türk bayraklarıyla binlerce vatandaş katıldı. Yürüyüşe katılan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, vatandaşlarla birlikte Cumhuriyet’in 91’inci yılı coşkusunu yaşadı. Yürüyüşte temsili atlı süvariler ve bando takımı da vatandaşlara eşlik etti. Osmanbey’den Mecidiyeköy’e kadar uzanan yürüyüşte Halaskargazi Bulvarı, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle süslendi.

SABAHAT AKKİRAZ’DAN BARETLİ YÜRÜYÜŞ

Osmanbey Metro durağı önünde toplanan kalabalık grup, Mecidiyeköy Meydanı’na kadar marşlar ve “Cumhuriyet” sloganlarıyla yürüdü. Vatandaşlar 10’uncu Yıl Marşı eşliğinde yürürken, yürüyüşün yapıldığı Halaskargazi Caddesi yoğunluk nedeniyle araç trafiğine kapatıldı. Başkan İnönü’yle birlikte yürüyüşe katılan CHP Milletvekili Sabahat Akkiraz’ın Karaman’da meydana gelen maden kazasına dikkat çekmek için baret taktığı görüldü.

“CUMHURİYET BAYRAMI EN ÖNEMLİ GÜNÜMÜZ”

Cumhuriyet’in 91’inci yılını vatandaşlarla birlikte kutlayan Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü, “Zor şartlarda kurulan bir Cumhuriyet’imiz var, hiçbir şekilde iç veya dış güçler tarafından bozulmasını istemiyoruz. Onun için bugün hep beraber buradayız” dedi.

Karaman’da yaşanan maden kazası nedeniyle üzüntülü olduklarını belirten İnönü, “Bizim için Cumhuriyet Bayramı en önemli günümüz. Karaman’da yaşanan facia nedeniyle bugün programı biraz değiştirdik. Eğlence kısmını öne çıkarmama kaydıyla programa devam etmeye karar verdik. Maden faciasında mahsur kalan tüm emekçi kardeşlerimize ve ailelerine sabır diliyorum” şeklinde konuştu.

Yürüyüşe katılan vatandaşlar da Cumhuriyet coşkusunu yaşadıklarını ifade ederek, Cumhuriyet’in ilelebet yaşamasını temenni ettiklerini söylediler.