ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir'in İnönü ilçesinde, Türk Hava Kurumu (THK) Türkkuşu Havacılık Eğitim Merkezi'nde bir grup engelli vatandaş, ilk kez uçmanın keyfini yaşadı.

Eskişehir Valiliği, THK ve Esenler Ortopedik Engelliler Derneği iş birliğiyle Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla gerçekleştirilen etkinlik kapsamında 10 bedensel engelli, Türkkuşu Havacılık Eğitim Merkezi'ne geldi.

Engelliler, aileleriyle tesisleri gezerek planör ve model uçaklar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Grup, eğitimcilerin yardımıyla "microlight" tipi uçaklara binerek uçmanın keyfini yaşadı.

Dernek Başkanı Ayşe Özhan, AA muhabirine yaptığı açıklama, Dünya Engelliler Haftası dolayısıyla farklı bir etkinlik gerçekleştirmek istediklerini söyledi.

Katılımcıların ilk kez böyle bir etkinlikte yer aldığını ifade eden Özhan, şöyle konuştu:

"Daha önce uçağa binmediler ve böyle bir sportif aktivitede bulunmadılar. Şu an burada gerçek anlamda mutlular ve kendilerine öz güven sağlıyorlar. 'Engelliyiz ama birtakım şeyleri yapabiliyoruz. Fırsat verildiğinde neler yapabileceğimizi gösteriyoruz' diyorlar. Onların mutlu olmaları beni daha çok mutlu ediyor. Bundan sonra daha farklı etkinlikler yapmayı ve öz güvenlerini artırmayı düşünüyoruz."

Merkez Müdürü Osman Köşker ise bu tür faaliyetlerine devam edeceklerini anlattı.

Uçuşa katılanlardan bedensel engelli Bülent Çay, uçmanın çok keyifli olduğunu ve korkmadığını dile getirdi.

Mahmut Cam da gökyüzündeki kendisini adeta kuş gibi hissettiğini ve hayalinin gerçekleştiğini belirtti.