HSYK bağımsız eski adayı Bursa Cumhuriyet Savcısı Özgür Katip Kaya, tüm yargı camiasını yakından ilgilendiren HSYK seçimlerini bir savcı gözüyle değerlendirdi. HSYK’nın yeni seçilen üyelerine seslenen Savcı Kaya, “Adalete giden yolları açınız, hayallerimizdeki adalete sahip çıkınız. Çünkü Türk halkı HSYK’dan gerçek adalet bekliyor. Haydi, adalet gemisine herkesi davet ediniz, deniz dalgalı yelkenleri açınız. Tek umudumuz ve varlık nedenimiz gerçek adalettir. Geçmiş geleceğin referansıdır" dedi.

Bursa Cumhuriyet Savcılarından Özgür Katip Kaya, adalet.org sitesindeki bu haftaki yazısında, HSYK seçim sonuçlarını değerlendirdi. Bu seçimlerin, değerler, ilkeler ve ortak aklın seçimi olduğunu kaleme alan Savcı Kaya, “HSYK üyelerine yasadan kaynaklanan yetkilerini en doğru ve adil şekilde için kullanmaları için 4 yıllık yetki ve adalet hizmet ruhsatını seçmek suretiyle verdik.Adil, iyi ve hayırlı işler için istediğiniz yetki ve ruhsatı aldınız. Yapacak daha çok işiniz var. Yükünüz ağır, sorumluluklarınız büyüktür. Seçilenler seçenlerin beğeni, eleştiri ve önerilerimizi iyi analiz eder ve değerlendirirlerse herkes kazançlı çıkar. Hiç kimse pişman olmaz. Seçilen HSYK üyeleri bağımsız ve tarafsız bir yargı için yapacağınız her adil işlerini alkışlayacağız, takdir edeceğiz. Yanlış ve haksız işlemlerinizi de eleştireceğiz. Din, dil, ırk, mezhep, siyasi görüş, aidiyet, mensubiyet farkı gözetilmeksizin herkese hizmet edeceğinizden kuşku duymuyorum. Yargıda bozulan huzur ve çalışma barışının yeniden tesisine ihtiyaç vardır. Adalet, sevgi, hoşgörü yolunda yürümeye devam ediniz. Adaletin adamları her zaman gönül adamları olmuştur. Alçak gönüllü, kapsayıcı, kucaklayıcı ve birleştirici üslubunuzu önemli buluyoruz ve takdir ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Yeni seçilen HSYK üyelerine “Ayrıştırıcı bakış ve görüşlere prim verenleri frenlemek temel göreviniz olmalıdır” şeklinde uyarılarda bulanan Savcı Kaya, yazısını şöyle sürdürdü.

“Yargı dışı odakların eski alışkanlıkları olan yargı vasıtasıyla yapılan ayak oyunlarına, dedikodulara, aldatmalara, kumpaslara ve tuzaklara karşı uyanık olmak için geçmişe bakmak yeterlidir. Bunları ciddiye alarak, tartışmalı ortamlara çekmelerine izin vermeyiniz. Arkanızda, önünüzde ve yanınızda olanları gözden geçirmelisiniz. Rehavete düşme şansınız yoktur. Yargının önündeki engelleri kaldırmak için durmaksızın çok çalışmanız gerekir. Yargının onuru ve itibarını herkese karşı korursanız yargı camiası sizi unutmayacaktır. Yargıda sadece adil olanlar kalıcı iz bırakırlar. Adil, ilkeli ve dürüst insanlar her zaman kazanır. Demokrasi ve yargı kültürümüze değer ve renk kattınız. Birlikte her şeyi başaracağını bize ispat ettiniz. Bir ve beraber olduğunuz sürece hep yanınızda olacağız. Yürekten desteklemeye devam edeceğiz. Bir yargı mensubu olarak sizlere inanıyor ve güveniyoruz. Geleceğe daha umutlu bakıyoruz. Yarınlar daha güzel olacaktır. Adaleti ve sizleri seviyor ve saygı duyuyoruz. Siz doğru bildiğiniz yolda yürümeye devam ediniz. Yalnız değilsiniz. Ülkemizde yargının bağımsızlığı herkesin güvencesidir. Yargı bağımsızlığının yerleşmesi ve gelişmesi için daha çok mücadele bekliyoruz. Adalete giden yolları açınız, hayallerimizdeki adalete sahip çıkınız. Çünkü Türk halkı HSYK’dan gerçek adalet bekliyor. Haydi, adalet gemisine herkesi davet ediniz, deniz dalgalı yelkenleri açınız. Tek umudumuz ve varlık nedenimiz gerçek adalettir. Geçmiş geleceğin referansıdır”.