Eskişehir’de KESK’e bağlı Birleşik Taşımacılık Sendikası (BTS) üyesi bir grup demiryolu çalışanı, demiryollarının özelleştirilmesini protesto amacıyla Ankara’ya yürüyor.

Eskişehir Garı’nın bahçesinde toplanan grup adına konuşan BTS 1 Genel Sekreteri Hasan Bektaş, İstanbul’da başlattıkları yürüyüşün Ankara’da sona ereceğini belirtti. Özelleştirmenin ardından Genel Müdürlükle defalarca görüşmelerine rağmen bir teminat alamadıklarını öne süren Bektaş, 519 personelin yerinin kendi istekleri dışında değiştirildiğini, kimi iş yerlerinin ise birleştirildiğini veya kapatıldığını iddia etti.

TCDD yönetiminin siyasi iktidardan güç aldığını iddia eden Bektaş, ayrımcı yaklaşımlarının yanında yanlış ve taraflı politikaların kendilerini mağdur ettiğini söyledi. Yaşanan süreçte sorunların çoğalacağını vurgulayan Bektaş, "Gelinen süreç, önümüzdeki dönemin pek çok açıdan daha da sıkıntılı olacağı, demiryolcular içinse ayrıca çalışma koşullarıyla ilgili pek çok sorunun yaşanacağı, kazanılmış haklarının zarar göreceği bir süreç olacaktır. Bu nedenle bizler tüm bu gerçekler ışığında, içinde bulunduğumuz olumsuz koşullarla ilgili olarak kamuoyu oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve tepkimizi göstermek amacıyla "Demiryollarının Özelleştirme Uygulamalarına Karşı Yürüyoruz" adı altında bu yürüyüş kararını almış olup, demiryollarından 5 koldan başlayan yürüyüşün kolu olarak bugün Eskişehir’deyiz" dedi.

Öte yandan 24 Kasım 2014 günü Ankara’da TCDD Genel Müdürlüğü önünde olacaklarını sözlerine ekleyen Hasan Bektaş’ın konuşmasının ardından grup, trenden inen yolculara bildiri dağıtarak eylemlerine son verdi.