ESKİŞEHİR (AA) - Eskişehir Barosu Çocuk Hakları İzleme Komisyonu, Bodrum ilçesinde, kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 12 kişinin ölümüyle ilgili, dünyanın en masum varlıkları çocukların, nerede hangi sebeple olursa olsun yaşama hakkının ihlal edilemeyeceğini bildirdi. 

Komisyondan yapılan yazılı açıklamada, Suriyeli çocuğun kıyıya vuran cansız bedenine ait fotoğrafın tüm dünyayı sarstığı gibi kendilerini de derinden etkilediği belirtildi.

Savaşlardaki çocuk ölümlerinin herkesin sabrını taşırdığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Dünyanın en masum varlıkları çocuklarımızın nerede hangi sebeple olursa olsun yaşama hakkı ihlal edilemez, tüm çocuklar bizimdir, onlara sahip çıkmak da devletin ve insanlığın birincil görevlerindendir. Yaşama hakkını dahi kullanamayan çocukların, barınma beslenme eğitim ve sağlık hakkını konuşmaya zamanımız dahi kalmıyor. Bu gidiş uluslararası düzeyde ciddi tedirginliğe yol açmaktadır. O kıyıya vurmuş küçücük beden, yeryüzünde kendini en güçlü gören insanoğlunun yıkımı, o acizliğinin acınacak halinin resmidir."

Devletlerin yer, makam, güç, para ve dünyaya sığamama egoları yüzünden canların harcandığı ifade edilen açıklamada, "Bugün o çocuğun öldüğü yerde, insanlık ölmüştür. 'Daha fazla masum ölmesin' diye hepimizin artık 'mış' gibi yapmayı bırakıp harekete geçmesi gerekmektedir" değerlendirilmesinde bulunuldu.