ANKARA (AA) - Bodrum'da kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 8'i çocuk 12 kişinin hayatını hayatını kaybetmesi, AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları üyelerince Birleşmiş Milletler'in (BM) Ankara temsilciliği önünde protesto edildi. 

BM'nin Çankaya'daki temsilciliği önünde toplan AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları üyeleri, farklı dillerde hazırladıkları "Bir çocuk bedeninde tüm insanlık boğuldu", "İnsanlık çok ilerledi, artık görünmüyor", "Kimseler istemedi, o da Rabbine gitti", "Bu utanç insanlığa yeter" yazılı dövizler ile cesedi sahile vuran küçük Suriyeli çocuğun fotoğraflarını taşıdı.

Ellerinde çocukları temsilen papatyalar da bulunan grup, bir süre BM temsilciliği önünde oturma eylemi yaptı.

AK Parti Ankara İl Gençlik Kolları Başkanı Kurtcan Çelebi, burada yaptığı açıklamada, "Kıyıya vuran Suriyeli göçmen çocuklar değil insanlıktır" dedi.

Kendilerine büyük misyonlar yükleyen BM'nin kuruluşları ve fikirlerinin de "kıyıya vurduğunu" ifade eden Çelebi, "Teşkilatın dünyanın bir çok yerinde eşitliği gözeterek yardım eli uzatacağı"nın kuruluş yazısında yer aldığını anımsattı. 

Çelebi, Gazze saldırılarında ölen bebeklerin morglarda yer olmadığı için dondurma dolaplarında bekletildiğini, Arakanlı Müslüman çocukların ayaklarından iplerle ağaca bağlanarak işkence yapıldığını, Suriye'de çocukların varil bombaları altında kaldığını ve bunlara göz yumulduğunu kaydederek, "Birleşmiş sessizlik, birleşmiş zulümler, birleşmiş duyarsızlık, hepsinin karşısındayız. Birleşmiş hakikat, birleşmiş adalet, birleşmiş merhamet için çalışacağız" diye konuştu.

Gruptakiler daha sonra ellerindeki papatyaları ve dövizleri temsilcilik önüne bıraktı.

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan yurt dışına çıkmaya çalışan kaçakları taşıyan tekne ve botun batması sonucu 8'i çocuk 12 kişi hayatını kaybetmişti.