Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensuplarının sivil bir firmaya ait 6 adet beton mikseri ile taşınan hazır betonu gasp ettiklerini açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu silahlı 6 terörist tarafından Tunceli merkez Alacık köyü mülki sınırları içerisinde sivil bir firmaya ait 6 adet beton mikseri ile taşınan hazır betonun gasp edildiği belirtilerek, betonun bölgede yapımı devam eden sözde mezarlığa giden yol üzerine döktürüldüğü kaydedildi. Olay hakkında adli tahkikat başlatıldığı bildirildi.

Ayrıca bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin Mardin’in Nusaybin ilçesinde silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu ifade edilen açıklamada, teslim olan terörist hakkında adli tahkikat başlatıldığı kaydedildi. Bölücü terör örgütü mensubu 2 kadın teröristin ise Suriye’den yasa dışı olarak Türkiye’ye giriş yaparken yakalandığı belirtildi. Yakalanan teröristler hakkında adli tahkikat başlatıldığı kaydedildi.

Yapılan açıklamada biri yüzü kapalı olan 2 kişinin Muş Bulanık Anadolu Lisesi’ndeki Türk Bayrağı’nı direğinden indirmeyi müteakip yanlarına alarak kaçtıkları ifade edildi. Olay hakkında adli tahkikat başlatıldığı ve şahısların aranmasına devam edildiği bildirildi.