Genelkurmay Başkanlığı, bölücü terör örgütü mensubu 2 teröristin teslim olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bölücü terör örgütü mensubu bir teröristin Şanlıurfa Suruç’ta 1 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 5 adet Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 150 adet 7.62 mm çapında Kaleşnikof piyade tüfeği fişeği, 2 adet Rus yapımı el bombası, 1 adet hücum yeleği ile birlikte teslim olduğunu, bir teröristin ise Bitlis merkezde silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu kaydedildi. Batman’a bağlı Hasankeyf’te icra edilen arazi aramasında kayalık ve taşlık alanda tespit edilen iki ayrı sığınakta muhtelif cins ve miktarda yaşam malzemesi ele geçirildiği kaydedildi. Kimliği tespit edilemeyen kişi veya kişiler tarafından Şırnak’a bağlı Silopi Buğdaylı Köyü İlköğretim Okulu bahçesinde bulunan Türk bayrağının da asılı olduğu direkten indirilerek yakıldığı bildirildi.

Şanlıurfa’nın Suruç ilçesinde 40-50 kişilik bir grup tarafından Onbirnisan Mahallesi yol ayrımındaki kavşağın çöp bidonları ile trafiğe kapatıldığı belirtilen açıklamada, burada bulunan bir adet MOBESE kamera direğinin spiral makinesi ile kesildiği kaydedildi.

BELEDİYE BİNASINDA CEPHANE ELE GEÇİRİLDİ

Olaya müdahale eden güvenlik güçlerine taş, molotof kokteyli ve havai fişek ile saldırıda bulunan grubun 2 Aralık 2014 günü saat 00.30’da dağıtıldığı belirtildi. Onbirnisan Mahallesi’nde bulunan Suruç Belediyesi ek hizmet binasında yapılan aramada ise 2 adet Kaleşnikof piyade tüfeği, 25 adet 7,62 mm çapında fişek, 18 adet el bombası, 27 adet 9 mm çapında tabanca fişeği, 1 adet el dürbünü, 1 adet el kamerası, 207 takım kamuflaj elbise, 31 çift spor ayakkabı, 5 adet cep telefonu, 350 adet büyük/küçük pil, 8 adet el yapımı patlayıcı yapımında kullanılan elektrik devresi, 2 metre kablo ele geçirildiği ifade edildi.

Hakkari merkezde yüzleri kapalı 10 kişilik bir grup tarafından yapılan kanunsuz gösteri esnasında bir kişinin yanında getirdiği Türk bayrağını yaktığı belirtilen açıklamada, şahsın olay yerinden kaçarak uzaklaştığı kaydedildi.