HATAY (AA) - CEM GENCO - Ülkelerindeki iç savaşta evlerinin yakınlarına düşen varil bombaları nedeniyle konuşma ve duyma yetilerini kaybeden Suriyeli 4 yaşındaki Mutasım Ceddu ile Halid Hakki, sığındıkları Türkiye'de sağlıklarına kavuşmayı bekliyor.

Suriye'deki iç savaşın kurbanı binlerce çocuktan sadece ikisi olan Mutasım ve Halid'in hayatları, küçük yaşta varil bombaları nedeniyle sessizliğe gömüldü.

Hama'da evlerinin yakınına düşen varil bombası nedeniyle konuşma ve işitme yetisini kaybeden 4 yaşındaki Halid Hakki, bu olaydan sonra anne ve babasından da haber alamadı.

Babaannesi Velide Mehmet Mahmud'un bakımını üstlendiği küçük Halid, bir hafta önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesine getirildi.

İki yıldır dünyası sessiz

Hama kentinde yoğun saldırıların yaşandığı 2 yıl önce evlerinin yakınlarına düşen varil bombası nedeniyle duyma yetisini kaybeden 4 yaşındaki Mutasım Ceddu da yaşıtı Hakki ile aynı durumda.

Annesi ve üç kardeşi Suriye'de kalan Ceddu, babasıyla 10 gün önce Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki akrabalarının yanına geldi.

Baba Muhammed Ceddu (33), AA muhabirine yaptığı açıklamada, ülkelerinde tedavi şansı olmadığı için Türkiye'ye geldiklerini söyledi.