Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından Bosna Hersek’te Hamdija Kreşevljakoviç İlkokulu’na tadilat ve donanım desteğinde bulunuldu.

Gradaçac, Bosna Hersek Federasyonu Tuzla Kantonu’na bağlı, ülkenin kuzeydoğu bölgesinde Sırp Cumhuriyeti sınırında, nüfusun çoğunluğunu Boşnakların oluşturduğu bir yerleşim birimidir. Hamdija Kreşevljakoviç İlkokulu yönetimi ve öğrenci velileri tarafından, 2008 yılından bu yana mevcut derslik sayılarının arttırılabilmesi maksadıyla girişimlerde bulunulmuş, İslam Kalkınma Bankası ve belediyenin de desteğiyle inşaat çalışmalarına başlanmış, fakat dersliklerin inşaası yarım kalmıştı. İşler yarım kaldığı için 18 sınıfa ayrılan öğrencilere, 8 derslikte, günde 3 grup olacak şekilde eğitim verilebiliyordu.

Sınıf sayısının yeterli olmaması sebebiyle, eğitim kalitesinde hedeflenen verime ulaşılması mümkün olamıyor. Eğitim kalitesini arttırmak ve günümüze uygun şartları sağlamak amacıyla TİKA tarafından gerçekleştirilen projeyle inşaat işlerini tamamlama ve ekipman desteğinde bulunuldu.

Ekim ayı içerisinde tamamlanan işler düzenlenen törenle hizmete açıldı. Törene, TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Daire Başkanı Dr. Mahmut Çevik, Tuzla Kantonu Eğitim Bakanı Mirsad Kuniç, Gradaçac Belediye Başkanı Edis Dervişagiç, Bosna-Hersek İslam Birliği Dış ilişkiler Müdürü Razim Çoliç, okul müdürü, öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Resmi açılıştan sonra yeni sınıflar gezildi, misafirler öğrencilerle fotoğraf çektirdi. Yetkililer desteklerinden dolayı TİKA’ya teşekkürerini iletti.