KAYSERİ (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Boydak Hatıra Ormanı'ndaki hadis yazılı tabelaların ilgili holding tarafından söküldüğünü, Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünün fiziki müdahalesinin olmadığını açıkladı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, son günlerde bazı basın yayın organlarında "Boydak Hatıra Ormanı" ile ilgili gerçeği yansıtmayan iddialara yer verildiği ve kamuoyunun yanıltıldığı ifade edildi.

Hacılar ilçesindeki 103 hektarlık sahanın, özel ağaçlandırma yapılması için 9 Temmuz 2008 tarihinde Boydak Holding adına tahsis edildiği anımsatılan açıklamada, şunlar belirtildi: 

"Söz konusu sahada 2010 yılında yönetmeliğe aykırı bina ve tabelalar yapıldığı tespit edilmiş ve bunun neticesinde gereğinin yapılması için yazışmalar yapılmıştır. 2014 yılında projede revizyon yapılmasına rağmen tespit edilen bu yanlışlar düzeltilmemiştir. Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünce son olarak 06.03.2015 tarih ve 479942 sayılı yazıyla Boydak Holding uyarılmış, Özel Ağaçlandırma Tamimine aykırı olarak hangar adı altında yapılan binanın ve saha içerisindeki tabelaların Özel Ağaçlandırma Yönetmeliğine uygun hale getirilmesi için 90 günlük süre verilmiştir." 

Süre sonunda tabelaları söken holdingin, binaya herhangi bir işlem yapmayarak ek süre talebinde bulunduğu, ancak yönetmelik gereği bu sürenin verilmediği ifade edilen açıklamada, şu değerlendirmede bulunuldu:

"Holdingin izin tahsisi 22.06.2015 tarihinde Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünce iptal edilmiştir. Tahsisleri iptal edilen holdinge, sahayı teslim etmeleri için yaklaşık 3 haftalık süre verilmiştir. 20.07.2015 tarihinde de İşletme Müdürlüğü personelince saha teslim alınmıştır. Verilen gerek 90 günlük, gerekse 3 haftalık süreler içinde ve bu süreler öncesinde İşletme Müdürlüğünce sahaya herhangi bir fiziki müdahale yapılmamış, mevcut olan her şey korunmuştur. Maksatlı olarak haber yapılan tabelalar, ilgili holding tarafından sökülmüştür. Kayseri Orman İşletme Müdürlüğünün hiçbir fiziki müdahalesi olmamıştır."