KONYA (AA) - Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ilçedeki okullarda yürüttüğü proje kapsamında ilkokul ve ortaokul öğrencileriyle "Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği" gerçekleştirilecek.

Şenliğe Hadim ve Taşkent ilçelerinden öğrencilerde katılacak. Geleneksel çocuk oyunlarının yaşatılması, toplumda farkındalık oluşturulması adına Bozkır’da gerçekleşecek şenlik 14 Mart–28 Nisan 2016 arasında gerçekleştirilecek.

Şenlik kapsamında ilkokul 3. sınıf öğrencilerine mendil kapmaca, 4.sınıf öğrencilerine mendil kapmaca, kaleli yakan top ve ortaokul düzeyinde 5.ve 6. sınıflar kız takımı ayrı erkek takımı ayrı öğrencilerine kaleli yakan top oyunları oynatılacak.

Bozkır İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Koç, "Geleneksel çocuk oyunlarının asıl amacı, unutulmaya yüz tutmuş oyunlarımıza hatırlatarak toplumda bu oyunlarla ilgili farkındalık oluşturmak ve yeni nesillere geleneksel oyunlarımızı aktarmaktır. Bu kapsamda ilçemiz Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulunda ilçemizde görev yapan yaklaşık 60 öğretmenimize hizmet içi eğitim semineri verilmiş olup oyun kuralları ile ilgili bilgilendirme yapılmıştır"