KAYSERİ (AA) - Brooklyn Belediye Başkanı Eric Adams, Kayseri Valisi Orhan Düzgün ve Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ile bir araya geldi.

Beraberindeki heyetle valiliğe gelen Adams, Düzgün ile görüşmesinde, Kayseri'yi ilk kez ziyaret ettiğini söyledi. Beklentilerinin çok üzerinde bir ilgiyle karşılaştığını anlatan Adams, gördüğü misafirperverlikten çok etkilendiğini belirtti.

Ziyaretinin amacının Brooklyn'de yaşayanlara Kayseri'nin turistik ve kültürel zenginliğini anlatmak olduğunu ifade eden Adams, "Turizm açısından ne kadar güzel yerleri ziyaret edebileceklerini göstermek istedik. Brooklyn, New York'un en büyük ilçelerinden biri ve Türk nüfusu da çok fazla. Ziyaretin diğer bir amacı da Türk kültürünü Brooklynlilere tanıtmak. Brooklyn, aynı zamanda Amerika'nın Kayserisi" diye konuştu. 

Vali Düzgün de ziyaretten duyduğu memnuniyet dile getirdi.

Kayseri'nin çok zengin tarihe sahip olduğunu, şehrin bu kadar gelişmesinin temelinde ticaretin bulunduğunu vurgulayan Düzgün, şunları kaydetti:

"Kayseri, 5-6 bin yıllık tarihinden bugüne kadar zengin bir ticaret kültürüne sahip. Kentin 20 kilometre kuzeydoğusundaki Kültepe Ören Yeri'ndeki arkeolojik kazılarda, günümüzden 5 bin yıl öncesine ait tabletler ortaya çıkarıldı. O tabletler üzerinde ticari sözleşmelere rastlıyoruz. Bugüne kadar 23 bin tablet ortaya çıkarıldı. Geçtiğimiz yıl Kültepe, UNESCO Dünya Geçici Miras Listesi'ne dahil edildi. Biz de bu tabletlerin dünya mirasına dahil edilmesi için müracaatta bulunduk."

Ticaret ve sanayi kenti Kayseri'nin son dönemde özellikle kayak ve kültür turizminde de mesafe almaya başladığına dikkati çeken Düzgün, kentin turizm potansiyelini tanıtabilmek için çalışmalar yaptıklarını bildirdi.

Düzgün, yurtdışına fuarlar düzenleyerek turizm gazetecileri, tur operatörleri ve seyehat acenteleri yetkililerini şehre davet ettiklerini belirtti.

- "Ticareti geliştirecek projelere destek vermeye hazırız"

Adams ve beraberindekiler, daha sonra Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz'ı ziyaret etti. 

Adams, Kayseri ile Brooklyn arasındaki ticareti geliştirecek projelerin hazırlanması ve hayata geçirilmesi konusunda her türlü desteği vermeye hazır olduğunu söyledi.

Brooklyn'de mobilya üretimiyle ilgili ciddi yapılanmaya gidildiğini anlatan Adams, işadamlarının bir araya getirilerek işbirliği yapılabileceğini dile getirdi.